İşte polisi şehit eden caniye istenen ceza!

İstanbul Büyükçekmece'de geçen yıl polis memuru Cihat Ermiş'i silahla vurarak şehit eden Muhammet Berke Çorak'ın yargılandığı davada, savcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ek olarak 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası talep etti.

İstanbul Büyükçekmece'de geçen yıl Ekim ayında yaşanan trajik olayın ardından, polis memuru Cihat Ermiş'i silahla vurarak şehit eden Muhammet Berke Çorak'ın yargılandığı davada, savcının talebi açıklandı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık SEGBİS ile katılırken, şehit polisin ailesi de mahkemede hazır bulundu.

Cihat Ermiş'in eşi Nilüfer Ermiş, "Çocuğumun doğum gününde eşim şehit edildi. Benim çok zoruma gidiyor. Sanığın nefes alması bile zoruma gidiyor. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerini kullanırken, savcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ek olarak 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası istedi.

Muhammet Berke Çorak ise savunmasında, olay anında korktuğunu belirterek, "O gün evime ateş edildiği için korktuğumdan dolayı ateş ettim. Kapım açılmıştı. Çok pişmanım" dedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşma 10 Ekim'e ertelendi.

Şehit polis Cihat Ermiş'in ailesi, kararın duyulduğu an gözyaşlarına hakim olamadı.

Bakmadan Geçme