• Haberler
  • Aktüel
  • İstenirse CHP'ye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bilgi verecek

İstenirse CHP'ye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bilgi verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'nde Özgür Özel ile  görüşmesi 1,5 saat sürdü. Görüşmeye ilişkin bilgi vermek üzere AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik kameraların önüne geçti. 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından gündeme gelen 'siyasette normalleşme' süreci çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne adım attı. Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile  görüşmesi 1,5 saat sürdü. Görüşmeye ilişkin bilgi vermek üzere AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik kameraların önüne geçti. 

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, “Cumhurbaşkanımız arzu edildiği takdirde CHP’ye Hazine ve Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek'in bilgi vereceğini ifade etmişlerdir” dedi. 

AK Parti Sözcüsü Çelik'in yaptığı açıklamalardan öne çıkan başlıklar şöyle:

"Diyalogun devamı olumlu karşılanıyor"

Çelik, görüşmenin ardından diyalogun devam etmesinin olumlu karşılandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, siyasi diyalogun güçlendirilmesi gerektiğini vurguladığını ifade eden Çelik, Türk siyasi hayatında bu tablonun memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Erdoğan'ın, oluşan bu tablonun kalıcı kazanımlara dönüşmesi gerektiğini ve siyasetin gündelik çekişmelerinin bu fırsatı heba etmemesi gerektiğini belirttiğini aktardı.

"Toplumsal sözleşme olarak anayasa süreci önemli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulabilmesi için en geniş siyasi uzlaşma zeminiyle anayasa sürecinin yürütülmesi gerektiğini ifade ettiğini söyleyen Çelik, Türkiye'nin gelecek nesillere borçlu olduğu yeni anayasaya ulaşma sürecinin siyasetin geleceğini gözeten bir sorumlulukla ele alınması gerektiğini belirtti.

"CHP'ye bilgi verme talebi"

Çelik, görüşmede ekonomi ile ilgili konuların da gündeme geldiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP'ye yönelik olası bir bilgilendirme talebine karşılık Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bilgi vereceğini ifade ettiğini açıkladı.

İlerleyen dönemde işbirliğinin artırılmasının önemine de vurgu yapan Çelik, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağ ve popülist sosyalist partilerin ortaya koyduğu performansın Türkiye için önemli olduğunu belirtti. Erdoğan'ın, bu ortaya çıkan faşist dalgaya karşı ortak hareket etme çağrısı yaptığını dile getirdi.

Çelik, Erdoğan'ın her türlü nefret siyasetine karşı ortak bir tutum geliştirilmesi gerektiğini vurguladığını ve toplumun gündeminde olan konuların görüşüldüğünü belirtti.

Bakmadan Geçme