• Haberler
  • Memur
  • İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapatılacak olmasına tepki

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapatılacak olmasına tepki

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İTÜ MTAL) öğrencilerinin velileri, okullarının kademeli olarak kapatılacak olmasına itiraz ederek yetkililere bu karardan vazgeçilmesi çağrısını yaptı

İTÜ MTAL öğrencilerinin velileri, okullarının kademeli olarak kapatılacak olmasına itiraz ederek yetkililere bu karardan vazgeçmeleri çağrısında bulundu.

İTÜ MTAL öğrencilerinin velileri, liselerinin Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiyle aynı yerleşkede olduğu gerekçesiyle kademeli olarak kapatılma kararına karşı okul önünde bir araya geldi. Okul önünde yapılan eylemde konuşan veli Aysel Güzeldemirci, okulun kapatılma kararını büyük bir şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, "Bize iletilen metne göre okulumuzun 2024-2025 yılından itibaren öğrenci almayacağından, kademeli olarak kapatılacağından bahsedilmekte ve mantıklı, makul herhangi bir gerekçe sunulmamaktadır" dedi.

Her ne gerekçe olursa olsun bu kararın ivedilikle geri çekilmesini ve okulun kapatılma seçeneği yerine gerekçelerin ortadan kaldırılması yoluna gidilmesini istediklerini dile getiren Güzeldemirci, “İTÜ MTAL ailesi olarak bizler mücadelemizi diyalog ve hukuk zemini çerçevesinde yoğun bir çalışma ile gerçekleştiriyoruz ve bu olayı gündemde tutmaya çalışıyoruz. Türkiye için önemli bir eğitim kurumu olan İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin ve gelecek vadeden öğrencilerinin aynı isim altında, aynı yerleşke içerisinde zaman kaybetmeden eğitim öğretim hayatına kaldığı yerden devam etmesini, yaşatılan bu mağduriyetin son bulmasını ümit ediyoruz” dedi.

Çocuklarının, öğrencilerin yüreklerinde kapanmaz bir yara açacak olan bu yanlıştan bir an evvel geri dönülmesi çağrısını yineleyen Güzeldemirci, “Çocuklarımızın kurduğu hayallerin yok olmasına ve en önemlisi gençliklerinin baharında ülkemize olan güvenlerinin sarsılmasına izin vermeyin” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme