• Haberler
  • Memur
  • İzmir Büyükşehir Belediyesinde memurlar hakkında başlatılan soruşturmaya tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesinde memurlar hakkında başlatılan soruşturmaya tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesinin TİS eylemleri sırasında çıkan arbedede kapı ve pencereye zarar veren memurlar hakkında başlattığı soruşturmaya Tüm Bel Sen İzmir 1 No'lu Şube'den tepki geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin TİS eylemleri sırasında çıkan arbedede kapı ve pencereye zarar veren memurlar hakkında başlattığı soruşturma devam ediyor.

Sabah gazetesinden Ertan Gürcaner'in haberine göre, soruşturmaya Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş ve sendika üyelerinden tepki geldi. Keleş, Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın memurlara gözdağı vermeye çalıştığını ve haklarında soruşturma açılan memurları yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

İş Barışı Bozuluyor İddiası

Keleş, Başkan Tugay'ın sosyal denge tazminatını yasal sınırlara çekeceğini açıklamasıyla TİS görüşmelerinin tıkandığını ve sendikanın bu duruma karşı mücadelesini sürdüreceğini vurguladı. Ayrıca, Keleş, Tugay'ın emekçilere baskı yaparak sendikal haklarını engellediğini savundu.

Sendikadan Direniş Çağrısı

Keleş, hukuksuzluğa karşı mücadele edeceklerini ve haklarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti. Tugay ile kişisel bir sorunları olmadığını, ancak sendikal örgütlülüğü yok sayarak kazanılmış hakları gasp ettiğini belirtti.

Emekçilerin Mücadelesi

Keleş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Geçim olmazsa seçim olur" sözlerini hatırlatarak, belediye emekçilerinin haklarını almadan durmayacaklarını ve mücadelelerinin süreceğini söyledi. Tugay'a TİS masasına dönme çağrısında bulunarak, emekçilerin haklarını geri alacaklarını belirtti.

Bakmadan Geçme