• Haberler
  • Memur
  • İzmir'de akıma kapılan 2 kişinin ölümünde 42 sanığa 15 yıla kadar hapis talebi

İzmir'de akıma kapılan 2 kişinin ölümünde 42 sanığa 15 yıla kadar hapis talebi

İzmir'de 2 kişinin elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak 42 sanığın 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi.

İzmir'de 12 Temmuz 2024 tarihinde meydana gelen olayda, sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, aralarında Gediz Elektrik ve İZSU yetkililerinin de bulunduğu 42 sanık hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Bayraklı'da metrekareye 39,7 kilogram yağış düştüğü gün, suyla dolan yolda elektrik akımına kapılan Deniz ve Öktemay, hastaneye kaldırılmasına rağmen yaşamını yitirdi. Yapılan soruşturmada, Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve diğer ilgili yetkililer hakkında, ihmal ve teknik kusurlar nedeniyle 'taksirle öldürme' suçundan 15'er yıl hapis cezası istendi.

Bilirkişi raporlarında, olayın meydana gelmesinde her iki kurumun da ihmallerinin bulunduğu ifade edildi. Kabloların zeminden gerekli derinlikte gömülmemesi ve kabloların açıkta bulunması, olayın öngörülebilir ve önlenebilir olduğuna işaret etti. İddianamede, sanıkların ihmallerinin ağırlığına göre cezalarının artırılması talep edildi.

Sanıkların ifadelerinde, olayla ilgili sorumluluklarının bulunmadığını ve gerekli bilgilendirmelerin yapılmadığını savundukları görüldü. Özellikle İZSU ve Gediz Elektrik yetkilileri, olaya dair bilgi eksikliklerini ve sorumluluklarını reddetti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi mahkemeye sundu. İddianame kapsamında, sanıkların cezalandırılmasına yönelik taleplerin yanı sıra, olayla ilgili sosyal medya paylaşımları ve ihbarlar da yer aldı. Mahkeme süreci devam ederken, olayın etkileri ve sorumluların cezalandırılması bekleniyor.

 

Bakmadan Geçme