İzmir'de bir kişinin tüfekle hastaneye girerek sağlık çalışanlarını rehin aldığı iddiasına yalanlama

Bayraklı'daki İzmir Şehir Hastanesi'nde yaşanan olayla ilgili olarak İzmir İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı. 

  • 68

Bayraklı ilçesindeki İzmir Şehir Hastanesi'nde yaşanan olayla ilgili olarak İzmir İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı. 

Açıklamada. iddiaların aksine, söz konusu kişinin tüfekle hastaneye girdiği ve sağlık çalışanlarını rehin aldığı iddiaları gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Olay, dün sabah saatlerinde Bayraklı Şehir Hastanesi'nde meydana geldi. Bir süre önce gırtlak kanseri ameliyatı olan C.Y., doktorların kendisiyle ilgilenmediğini ve hastanede taşkınlık yapacağı yönünde bir ihbar üzerine polis ekipleri tarafından yakalandı. Ancak hakkında herhangi bir şikayet bulunmayan C.Y., emniyet müdürlüğüne götürüldü, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Aynı gün içerisinde C.Y., ameliyat bölgesinde oluşan bir kanama nedeniyle tekrar hastaneye geldiğini belirtti. Bu durum hastane güvenlik görevlileri tarafından tedirginlik yaratmış ve C.Y. kontrollü bir şekilde hastane dışına çıkarıldı. Bu süre zarfında doktorlara da bilgi verildi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, yaşanan olayla ilgili sosyal medya üzerinden yayılan yanıltıcı bilgiler nedeniyle kamuoyuna açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi. Açıklamada, hastaneye tekrar gelen C.Y.'nin gözetim altında muayenesinin yapıldığı ve emniyetteki sürecin devam ettiği ifade edildi.

 

Bakmadan Geçme