Jandarma Genel Komutanlığı 310 uzman erbaş alacak

300 lojistik ve 10 bando alt branşında alım yapılacak.

Jandarma Genel Komutanlığı, toplamda 310 uzman erbaş alımına çıkıyor. 300 lojistik ve 10 bando alt branşında alım yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, başvurular 23 Ekim 2024 ile 6 Kasım 2024 tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecek.

Adayların, 1 Ocak 2024 itibarıyla 20 yaşını doldurmuş ve 27 yaşını bitirmemiş olmaları gerekiyor. Ayrıca, 2023-2024 KPSS'den 50 ve üzeri puana sahip olmaları şartı aranmaktadır. Adaylar, başvurularını sadece kendi öğrenim seviyelerine uygun tek tercih yaparak gerçekleştirebilecekler.

- Eğitim Seviyesi: Lisans, ön lisans ve ortaöğretim (lise) mezunları başvuru yapabilecek, ilköğretim (ortaokul) mezunu adaylardan KPSS puanı aranmayacak.
- Askerlik: Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamakta, ancak askerlikte iken müracaat edenlerin belirli nitelik belgesine sahip olmaları gerekiyor. Askerlik hizmetini tamamlamış adaylar için terhis tarihinin üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmemiş olma şartı var.

Adayların, en az 167 cm, en fazla 210 cm boyunda olmaları ve kilo oranlarının belirlenen değerler içinde bulunması gerekiyor. Ayrıca, sağlık raporu alabilecek hastanelerden "Uzman Erbaş Olur" kararlı sağlık kurulu raporu alınması zorunludur. Adayların, geçmişte devlet memurluğundan çıkarılmış olmamaları ve adli sicil kaydı olmaması bekleniyor.

Adaylar, detaylı bilgilere ve başvuru kılavuzuna Jandarma Genel Komutanlığı ve [Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi internet sitelerinden ulaşabilirler. 

 

Bakmadan Geçme