• Haberler
  • Memur
  • Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 4 bin 117 mezun verdi

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 4 bin 117 mezun verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin mezuniyet töreninde, 'Devletin sahibi aziz milletimizin ta kendisidir' diyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarının ortak yurdu olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Devletin sahibi aziz milletimizin ta kendisidir. Türkiye Cumhuriyeti, Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi ayrımı olmadan 85 milyonun tamamının ortak yurdudur. Bu millet bizim, bu ülke hepimizin" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, mezuniyet töreninde öğrencilerin ve ailelerinin heyecanına ortak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, başarıyla mezun olan 868 subay ve 3,034 astsubayı tebrik etti. Eğitim sürecinde destek olan hocalara ve komutanlara da teşekkür eden Erdoğan, bugüne kadar toplam 4,117 evladın yeni görev yerlerine uğurlandığını ve uluslararası öğrencilerin de başarıyla eğitimlerini tamamladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, jandarma ve Sahil Güvenlik teşkilatlarının güçlenmesine inandığını vurgularken, mezunlara ağır sorumluluklar düştüğünü belirtti. Erdoğan, “Omuzlarınızda sizleri görmekten huzur duyan aziz milletimizin emaneti var. Mazlum ve mahsun gönüllerin ağırlığını taşıyorsunuz. Şanlı bir tarihin, aydınlık bir geleceğin yükü sizlerin omuzlarında” şeklinde konuştu.

Hukukun üstünlüğüne vurgu yapan Erdoğan, hukukun dışına çıkanlara karşı taviz verilmeyeceğini belirtti. "Vatandaşlarımızın canına, malına kast edenlere kesinlikle müsamaha göstermeyiz. Mafya, çete, insan kaçakçısı veya terörist olsun, bunların hiçbirine aman vermeyeceğiz" dedi. Erdoğan, suçla mücadelede emniyet, jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerinin önemli mesafeler katettiğini ve cezalar konusunda toplumda 'cezasızlık' algısına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Erdoğan mezunlara, devletin her zaman vatandaşın yanında olması gerektiğini ve huzur ile güven içinde bir toplumun devletin gücünü artıracağını söyledi. "Sizler, vatan topraklarının dört bir yanında, zor şartlarda görev yapacak ve milletimizin güvenliğini sağlayacaksınız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet aşkıyla geleceğe yürüyeceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bakmadan Geçme