• Haberler
  • Aktüel
  • JPMorgan: Türkiye'ye batıdan stratejik ilgi görmüyoruz

JPMorgan: Türkiye'ye batıdan stratejik ilgi görmüyoruz

JPMorgan, Türkiye'ye yönelik Batı'dan stratejik yatırım ilgisi görmediklerini, ancak Ortadoğu ve Asya'nın ilgisinin arttığını vurguladı.

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan’ın Yönetici Direktörü Gökhan Özkan, Türkiye'deki yatırım fırsatlarına yönelik Batı’dan stratejik bir ilgi görmediklerini ifade etti. Özkan, son dönemde Ortadoğu ve Asyalı şirketlerin Türkiye’deki iştirak satışlarına ilgi gösterdiğini belirtti.

Londra'da düzenlenen Invest in Türkiye forumunda konuşan Özkan, Türkiye’ye sabit getirili menkul kıymetler tarafında artan ilgi olduğunu ve para akışının hızlandığını vurguladı. Ancak, mevduat faizlerinin carry trade fırsatı sunarken, sermaye piyasaları ve birleşme satın alma (M&A) aktivitesini olumsuz etkilediğini söyledi.

2004-2014 yılları arasında Türkiye’nin Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’dan yatırım ilgisi gördüğünü belirten Özkan, son 10 yılda volatilite nedeniyle Ortadoğu’dan daha fazla ilgi olduğunu kaydetti. Türkiye’nin birleşme ve satın alma aktivitelerinde yeterli doygunluğa ulaşmadığını ifade eden Özkan, bu durumun hisse senedi ve sabit getirili menkul kıymetler piyasasına da yansıdığını belirtti.

Özkan, Rabobank Grubu’nun Türkiye’deki iştirakinin satışında Batı’dan stratejik bir ilgi görmediklerini, yerel oyuncular ve fintech şirketlerinin ilgi gösterdiğini söyledi. Gelecek yıl için ortodoks ekonomik politikalara dönüş ve dezenflasyon beklentileriyle aktivitenin yeniden canlanmasını öngördüklerini ifade eden Özkan, bu sürecin tamamlanmasının ardından Batı piyasalarının ilgi gösterebileceğini belirtti. Enflasyon kontrol altına alınırsa, 2025-2026 yıllarında Türkiye’ye yönelik daha iyimser bir değerlendirme yapılabileceğini de ekledi.

 

Bakmadan Geçme