Kabine bu gece değişiyor mu?

TGRT Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan, Kabine'de bu gece değişiklik olacağını belirtti. Sözcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarınki Kabine toplantısında yeni bakanların yer alacağını söyledi.

Geçtiğimiz hafta bazı bakanların görevden alınacağı iddiaları gündemdeki yerini korurken, TGRT Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan önemli açıklamalarda bulundu. Sözcan, "Haber kaynaklarımın verdiği bilgiye göre, Kabine değişikliği bu gece gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Kabine'yi topluyor ve bu gece yerlerine gelecek yeni bakanlar yarınki toplantıda yer alacak." dedi.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği ve bazı bakanların görevden alınacağı öne sürülmüştü. Ancak bu iddialar henüz Resmi Gazete'de yer bulmamıştı. Sözcan, "Herkes cuma gecesine kilitlenmişti, bekleyenler oldu ama değişiklik yapılmadı. Ben ne zaman olacağını söyleyeyim; o gece bu gece... Haber kaynaklarımın verdiği bilgi doğruysa ve son anda bir değişiklik olmazsa Kabine değişikliği bu gece gerçekleşecek. Resmi Gazete'nin yayın saatine saatlerimizi kurabiliriz. Çünkü yarın Kabine toplantısı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Kabine'yi topluyor; bana gelen bilgiye göre bu gece kaç bakan gidecekse, yarın yerlerine gelen bakanlar Kabine toplantısında yer alacak. Son anda bir değişiklik olmazsa bu gece değişiklik olacağına dair güçlü sinyaller aldım." şeklinde konuştu.

Sözcan'ın açıklamaları, Ankara kulislerinde büyük yankı uyandırdı ve gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı toplantıya çevrildi. Kızılcahamam kampında belediye başkanlarıyla bir araya gelecek olan Erdoğan'ın, Kabine'deki değişikliklerle ilgili resmi açıklamayı yapması bekleniyor.

Bakmadan Geçme