• Haberler
  • Aktüel
  • Kabine değişikliği için hangi bakanların adı geçiyor?

Kabine değişikliği için hangi bakanların adı geçiyor?

AK Parti kulislerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un değişiklik ihtimali en çok konuşulan isimler arasında yer aldığı ileri sürülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Arnavutluk ziyareti dönüşünde uçakta yaptığı açıklamalar, AK Parti içinde kabine revizyonu beklentisini güçlendirdi. Erdoğan, "Yeni süreçte genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi, kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir" dedi. Bu açıklama, kulislerde uzun zamandır tartışılan kabine değişikliği iddialarını yeniden gündeme taşıdı.

Gazete Duvar'ın haberine göre, kabine değişikliğiyle ilgili kulislerde çeşitli isimler konuşuluyor. Erdoğan’ın kabinenin ana omurgası olarak gördüğü Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Hazine ve Maliye Bakanı, Dışişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı'nda bir değişiklik beklenmezken, özellikle iki bakanın değişiklik potasında olduğu ifade ediliyor. Bu isimlerin, son dönemde artan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve eleştirilerin odağında bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olduğu belirtiliyor.

Tarım sektörü de değişiklik beklenen alanlardan biri olarak öne çıkıyor. Son yıllarda AK Parti’nin tarım politikaları yoğun eleştirilere maruz kalırken, mevcut Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın bir fark yaratamamış olması, onun da değiştirilebileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Değişiklik ihtimali gündemde olan diğer isimler arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yer alıyor. Kulislerde bu bakanların da görevden alınabileceği konuşuluyor. Erdoğan’ın, önümüzdeki süreçte kabineye yönelik adımları merakla bekleniyor.

 

Bakmadan Geçme