• Haberler
  • Memur
  • Kabinenin yeni üyeleri Kurum ve Memişoğlu TBMM'de yemin etti

Kabinenin yeni üyeleri Kurum ve Memişoğlu TBMM'de yemin etti

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Çevre Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek görevlerine başladı. Kurum'un milletvekilliği düştü, AK Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 264'e indi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda yemin ederek görevlerine resmen başladı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Görevden af talepleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığına Kemal Memişoğlu ve Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum'un atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okundu.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum'un, Anayasa gereği atamadan dolayı milletvekilliğinin düştüğü bilgisi de Genel Kurul)da paylaşıldı. Meclis Başkanvekili Bozdağ, yeni bakanları yemin etmeleri için Genel Kurul salonuna davet etti. Yemin töreninin ardından AK Parti ve MHP milletvekilleri Kurum ve Memişoğlu'nu alkışladı. 

Meclis Başkanvekili Bozdağ, yeni bakanlara başarılar diledikten sonra birleşime ara verdi. Ara sırasında AK Parti, MHP ve muhalefet partilerinden bazı milletvekilleri Memişoğlu ve Kurum'u tebrik etti. Kurum'un milletvekilliğinin düşmesi dolayısıyla Meclis'teki toplam milletvekili sayısı 593'e, AK Parti'nin sandalye sayısı 264'e geriledi.

Bakmadan Geçme