Kadıköy'de 25 kedi ve köpek zehirlendi

Kadıköy Fenerbahçe Mahallesi'nde 25 kedi ve köpek zehirlenme sonucu hayatını kaybetti. Kadıköy Belediye Başkanı, olayın faillerinin bulunacağına dair söz verdi.

Kadıköy Fenerbahçe Mahallesi’nde gece saatlerinde yaşanan üzücü olayda, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sokak hayvanlarına zehirli yiyecekler bırakıldı. Olayda 22 kedi ve 3 köpek can verdi. Zehirlenen kediler, mahalle sakinleri tarafından sokak sokak gezilerek toplandı ve Fenerbahçe’deki özel bir klinikte tedavi altına alındı. Ancak tedaviye rağmen toplam 25 hayvanın yaşamını yitirdiği bildirildi.


Olayın ardından Kadıköy Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. İmamların hayatını kaybettiği ve zehirli sosis ve tavuk etlerinin kullanıldığı tespit edildi. Belediye ekipleri sokakları temizlerken, mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi.


Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, olayın ardından yaptığı açıklamada, “Dün gece birçok sokak hayvanımızın zehirlendiğini öğrendik. Kimliği belirsiz kişiler tarafından hayvanların mamalarına zehir katılarak ölümlerine neden olundu. Ekiplerimiz hemen olay yerine gelerek tedavi süreçlerini başlattı. Şu anda Tarım İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ile birlikte faillerin bulunması için çalışıyoruz. Bu olayın bir daha yaşanmaması için tüm önlemleri alacağız” dedi.


Olayın yaşandığı Fenerbahçe Mahallesi’nin sınırında bulunan Zühtüpaşa Mahallesi Muhtarı Çağla Göksu, benzer bir olayın geçtiğimiz yıl Mart ayında yaşandığını belirterek, “Geçen yıl Fenerbahçe derbi maçının olduğu gün, 44 kedi ve diğer bazı hayvanlar zehirlenmişti. Bu yılki olayda da aynı şekilde zehirli yiyecekler kullanılmış. Şu an polis soruşturması devam ediyor ve kamera kayıtlarından faillerin bulunmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.


Olayın ardından yapılan araştırmalarda, zehirli mamaların dışardan satın alındığı ve çeşitli hayvanların ölümüne neden olduğu tespit edildi. Kadıköy Belediyesi ve ilgili kurumlar, olayın aydınlatılması ve benzer vakaların önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Bakmadan Geçme