• Haberler
  • Memur
  • 'Kahrolsun İsrail' sloganı atınca darbedilen akademisyen yaralandığı ile kaldı

'Kahrolsun İsrail' sloganı atınca darbedilen akademisyen yaralandığı ile kaldı

Katil İsrail askerlerine bedava yemek dağıtan uluslararası yemek zincirinin Rize şubesinin açılışında İsrail'i protesto eden öğretim görevlisi Dr. Kemal Sağlam darbedilerek yaralandı. İki şüpheli serbest bırakılırken Valilik açıklama yaptı.

Katil İsrail askerlerine bedava yemek dağıtan uluslararası yemek zincirinin Rize şubesinin açılışında İsrail’i protesto eden öğretim görevlisi Dr. Kemal Sağlam darbedilerek yaralandı. İki şüpheli serbest bırakılırken Valilik bugün konuyla ilgili açıklama yaptı.

Saldırı hadisesi 5 Ekim'de meydana geldi. Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam, Rize’nin Merkez Çarşı Mahallesi’nde bir AVM’de düzenlenen Burger King şubesinin açılışı sırasında  “Kahrolsun İsrail” sloganı attı. Sağlam, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'yi bombalayan, 365 günde yaklaşık 50 bin sivili hunharca katleden İsrail askerlerine bedava yemek destegi vermesiyle dünyada tepkilerin odağı olan Burger King'in şubesinin şaşalı bir şekilrde açılışının yapıldığını görünce protesto hakkını kullandı. Bunun üzerine bir grup tarafından darbedilen Sağlam, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan muayene sonucunda, Sağlam'ın burnunda kırık, kulak zarında patlama ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri tespit edildi. Saldırganlardan ikisi gözaltına alındı, ancak kısa süre sonra serbest bırakıldı. 

"Valim bana söz verdi, hepsinin yakalanması konusunda. Ancak..."

Sağlam yaptığı açıklamada "Para çekmeye giderken mağazasının açılışını gördüm. 'Kahrolsun İsrail' diye bağırdım, ancak oradaki gözü dönmüş İsrail yandaşları bana saldırdı" dedi.

Dr. Sağlam, yaşadığı saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Rize'de böyle bir saldırıya uğramam benim kalbimi paramparça yaptı. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin katil olduğunu düşünüyorum. Onların hepsini Allah'a havale ediyorum” ifadelerini kullandı. Sağlam, "Kulağımın zarını patlattılar. Burnumu kırdılar. Göz kapağıma dikiş atıldı. Gözüm kan doldu, morardı. Allah’tan korkmuyorlar. Sayın Valim bana söz verdi, hepsinin yakalanması konusunda. Ancak sadece iki kişi tespit edilmiş ve onlar da serbest bırakılmış. Biz böyle mi Filistin'in yanında olacağız?” şeklinde konuştu. 

Olayın ardından Eğitim-Bir-Sen de bir yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, "İsrail'in bir yıldır sürdürdüğü soykırım devam ederken, katillerin ellerindeki binlerce masum insanın kanı henüz kurumamışken, Rize'de Yahudi finansörlü Burger King markasının bir şubesinin açılması, vicdan ve bilinç düzeyinde derin soruları sormamıza neden oluyor" denildi. Eğitim-Bir-Sen, bu tür markaların arka planında yer alan finansörlerin ve politik duruşlarının, İslam dünyasına karşı yapılan zulümlerin destekleyicileri olduğunu belirtti.

Açılışta AK Parti'li yöneticilerin katılması da tepkilere neden oldu. Rize Valiliği, olayla ilgili çok yönlü bir soruşturma başlatıldığını ve delil toplama ile tanık ifadeleri alma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Valilik, kamu düzeninin korunması ve benzer olayların önlenmesi için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınacağını vurguladı. “Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği her zaman en önemli önceliğimizdir” mesajı verildi.

Saldırı sonrası AK Parti Rize İl Başkanlığı, 7 Ekim’de gerçekleştirecekleri basın açıklamasıyla, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayacaklarını duyurdu. Rize'nin Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda yapılacak etkinlikte, masumların anılması ve yaşanan olayların kınanması planlanıyor.

Yaşanan bu olay, Rize’deki sosyal ve siyasi atmosferi bir kez daha gündeme taşırken, kamuoyunda geniş yankı buldu. Sağlam’ın yaşadığı saldırı, toplumda tartışmalara neden olurken, olayın sonuçları ve takip eden süreç merakla bekleniyor.

Bakmadan Geçme