• Haberler
  • Memur
  • Kamu görevlerine girişte mülakat uygulaması hala daraltılmadı

Kamu görevlerine girişte mülakat uygulaması hala daraltılmadı

Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için mülakat uygulamasının kaldırılmasına ilişkin seçim beyannamesinde yer alan taahhüdün yerine getirilme zamanı gelmedi mi?

MEMUR5.COM ediörü, kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için mülakat uygulamasının kaldırılmasını vaadinin ne zaman tutulacağı sorusunu gündeme taşıyor...

AK Parti Seçim Beyannamesi'nde; “Kamu görevine ilk defa yapılacak atamalarda, görevin niteliğinin gerektirdiği haller dışında mülakat usulünü kaldıracak, atamaları yazılı sınav sonuçlarına göre yapacağız.” ifadesine yer verilmişti.

Kamuya girişlerdeki mülakat uygulaması sürekli olarak genişletilmişti.

Özellikle sınavların kayıt altına alınmaması ve şeffaf yapılmaması adayları rahatsız etmektedir. Beyannamede bu yönde bir açıklama yapılması ve seçimlerin de kazanılması nedeniyle gençlerde heyecan oluşmuştu. Ancak şuana kadar mülakatların daraltılmasına yönelik bir adım atılmamıştır.

Bir çok kamu kurumu, memur alımında “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” kapsamı dışına çıkmıştır. Bu nedenle KPSS B grubu kadrolara personel alımında sözlü alım yöntemi getirilmiş ve işin adeta suyu çıkarılmıştır.

İl özel idareleri ve belediyelerin ısrarları sonucunda KPSS B grubu kadrolarına memur alımına sözlü sınav getirilmiştir.

İl özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile bunların üyesi olduğu mahalli idare birlikleri ve döner sermayeli kuruluşlara ilk defa memur olarak atanacaklara ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik bu haliyle ne sistem kurulabilir, ne siyasi atamalar önlenebilir, ne de liyakat sağlanabilir.

Sonuç olarak, seçim beyannamesinde yer alan kamu görevine ilk defa atamalardaki mülakat usulünün kaldırılmasına ilişkin süreç zaman geçirilmeden hayata geçirilmelidir.

Bakmadan Geçme