• Haberler
  • Memur
  • Kamu mühendisleri dikkat: Siber Güvenlik Başkanlığı fikri olgunlaştı

Kamu mühendisleri dikkat: Siber Güvenlik Başkanlığı fikri olgunlaştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, siber güvenlikte daha güçlü bir kurumsal yapılanma için Siber Güvenlik Başkanlığı kurulması fikrinin olgunlaştığını ve sonbaharda Meclis'e sunulacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, siber güvenlik alanında güçlü bir kurumsal yapılanma için hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yılmaz, "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir Siber Güvenlik Başkanlığı fikrimiz var. Onu olgunlaştırmış durumdayız. Sonbaharda inşallah Meclisimizin takdirine arz edecek noktaya getireceğiz." dedi.

Yılmaz, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programında yaptığı konuşmada, İzmir'in Türkiye'nin ekonomik kalkınma ve bağımsızlık yolundaki adımlarının sembol şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. Türkiye'nin, gücünü pekiştirirken, geleceğe dönük kurumsal ve teknolojik hamleleri sürdürdüğünü ifade etti.

Yılmaz, siber güvenlik alanındaki çalışmaları ve bu alandaki kurumsal yapı ihtiyacını dile getirerek, "Siber güvenlik konusunda özellikle çok daha güçlü bir kurumsal yapılanma konusunda hazırlıklarımızı aşağı yukarı tamamlamış durumdayız." şeklinde konuştu. Ayrıca, Türkiye'nin savunma sanayinde önemli ilerlemeler kaydettiğine dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl 5,5 milyar dolarlık savunma sanayi ihracatı gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, bu yıl ise ihracatın 7 milyar dolara yaklaşacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin barışa yönelik politikalarını ve diplomatik çabalarını da vurgulayarak, "Türkiye barıştan yana bir ülkedir. Diplomasi her zaman ön plana alınmalıdır. Gerek bölgesinde gerek tüm dünyada barışı, istikrarı, hukuku, temel insani değerleri savunan bir ülkedir." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Gazze halkının haklı davasını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

 

Bakmadan Geçme