• Haberler
  • Memur
  • Kamu mühendislerine müjde: Memur-Sen'in o raporu gelecek hafta açıklanıyor

Kamu mühendislerine müjde: Memur-Sen'in o raporu gelecek hafta açıklanıyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son dönemde yapılan düzenlemelerin çalışma barışını bozduğunu belirterek, teknik hizmetler sınıfının sorunlarını ele almak üzere önemli bir panel düzenlediklerini ve raporlarını gelecek hafta kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı.

Memur-Sen'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Mühendislik Meslek Kanunu ve Teknik Hizmetler Sınıfının Sorunları Panel ve Çalıştayı' sonrasında Çalıştay ve Panel'in sonuç raporunun 20 gün geçmesine rağmen hala yayımlanmamasına mühendisler tepki gösterirken beklenen açıklama geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, raporu gelecek hafta açıklayacaklarını bildirdi.

Yalçın, Bursa Teşkilat Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Memur-Sen olarak kamu görevlilerinin haklarının korunması ve iyileştirilmesi için verdikleri mücadeleyi işaret etti. Yalçın, son dönemde yapılan düzenlemelerin çalışma barışını bozduğunu belirterek, teknik hizmetler sınıfının sorunlarını ele almak üzere önemli bir panel düzenlediklerini ve raporlarını kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, akademik personelin mali haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, toplu sözleşme hükümlerinin kısıtlanamayacağını ve emekçilerin haklarının savunulması gerektiğini belirtti.

Yalçın, sosyal medya hesabından "Memur-Sen Bursa Teşkilat Buluşmasını gerçekleştirdik" mesajıyla paylaştığı açıklamada şunları kaydetti:

"Memur-Sen ailesi olarak yola çıktığımız ilk günden beri kamu görevlilerinin insan onuruna yaraşır saygın ücret almaları, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal haklarının korunup güçlendirilmesi için çabaladık, çabalıyoruz. 

Ancak gelinen süreçte tekil düzenlemeler sonucu kamuda çalışma barışı bozulmuş, ücret adaletsizlikleri oluşmuştur.

Çalışma barışının tesisi, çalışma hayatını iyileşmesi ve çalışanların haklarının gelişmesi  için mücadele ediyoruz. 

▪️Memur-Sen olarak, 25 Şubat’ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdülkadir Uraloğlu‘nun katılımıyla “Mühendislik Meslek Kanunu ve Teknik Hizmetler Sınıfının Sorunları Paneli/Çalıştayı”nı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK’lar ve sosyal katılımcılarla birlikte gerçekleştirdik. 

Çalıştay’da 
▪️Teknik Hizmetler Sınıfının Mali, Sosyal ve Özlük Hakları, 
▪️THS Mesleki Sorumluluk, 
▪️İş Sağlığı ve Güvenliği,
▪️Mühendislik Meslek Kanunu 
başlıkları altında geniş katılımın olduğu ve önemli katkıların sağlandığı bir program gerçekleştirdik. 
Önümüzdeki hafta “Mühendislik Meslek Kanunu ve Teknik Hizmetler Sınıfının Sorunları Paneli/Çalıştayı”nın Raporu’nu yayınlayacak, sorunlarına ve çözüm bekleyen konu başlıklarına ışık tutacağız. 

Palyatif düzenlemelerle sosyal tarafların görüşünü, katkısını ve hassasiyetlerini dikkate almadan yapılan düzenlemeler; çalışma hayatında huzursuzluğa, personel siteminde çarpıklığa, çalışanlar arasında çatışmaya sebebiyet veriyor. 

▪️Bilgi, birikim, araştırma ve akademik katkılarıyla nesillerimizi yetiştiren ve ülkemizin geleceğine yön veren “Akademik Personel”in mali haklarında iyileştirme yapılması tercihi değil mecburi bir durumdur. 

Araştırmaları ve raporları kendi imkanlarıyla yapan, mali kaynaklarını akademik imkana dönüştüren öğretim üyeleri/elemanlarının sesi duyulmalı, beklentileri görülmelidir.
????Akademisyenlerin Mali Hakları ile Üniversite İdari Personelin Özlük Hakları Raporumuzu???? yayımlandık. https://ebs.org.tr/haber/akademisyenlerin-mali-haklari-ulusal-ve-uluslararasi-karsilastirmalar-raporumuzu-acikladik/6043 
İdari Personelin sorunları ve çözüm önerileri konusunda çalışmamızı raporlaştırdık. Haftaya açıklayacağız. Raporlarımızı; siyasi muhataplarımıza, yöneticilere ve bürokrasiye ileteceğiz. 

▪️2012 yılından itibaren hizmet kollarımızda farklı adlar altında elde etmiş olduğumuz “Koruyucu Giyim” kazanımımıza ilişkin önce Sayıştay daha sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortaya konulan kısıtlama, engelleme ve tasarrufları kabul etmek mümkün değildir. 

5 Sendikamızın toplamda 250 bin kamu görevlisini kapsayan Koruyucu Giyim kazanımına yönelik oluşturulan kriz büyük bir sosyal maliyet üretmesin istiyor ve düzeltilsin diye girişimlerimizi sürdürüyoruz.
Toplu sözleşme hükümleri sonradan kısıtlanamaz, hükümleri ortadan kaldırılamaz, emek ve alın teri tasarrufun konusu edilemez. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kurumlara göndermiş olduğu yazıyı çekmesini, Koruyucu Giyim hükmümüze ilişkin anlaşmaların sendikalarımızla yapılmasını ve kamu görevlilerine haklarının ivedi bir şekilde verilmesini bekliyoruz.

▪️2.2 Milyon memur Toplu Sözleşme İkramiyesi konusunda CHP’nin ürettiği maliyetin aldında bırakılmamalıdır.
▪️1.Dereceye 3600 konusundaki vaat hayata geçirilmeli, tartışma da bitirilmelidir.
▪️Yardımcı Hizmetler Sınıfının beklentisi karşılanmalı, GİH sınıfına aktarılmalıdır.

➡️Beklentimiz; sorunların görülmesi, taleplerimize hak verilmesi, çözülmesi için gayret edilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesidir."

Bakmadan Geçme