• Haberler
  • Memur
  • Kamu mühendislerinin çığlığı: Haklarımızı verin, üvey evlat muamelesi yapmayın

Kamu mühendislerinin çığlığı: Haklarımızı verin, üvey evlat muamelesi yapmayın

Kamu mühendisleri, hakim ve savcı maaşlarındaki iyileştirmelere karşı kendi haklarının göz ardı edilmesini eleştirerek, Mühendislik Meslek Kanunu'nun çıkarılmasını talep etti.

Kamu mühendisleri, hakim ve savcı maaşlarına yapılan iyileştirmenin ardından, kendi mali haklarının göz ardı edilmesine tepki gösterdi. Mühendisler, yayınladıkları bildiride, Mühendislik Meslek Kanunu'nun çıkarılmasını ve kamu mühendislerine yönelik ayrımcılığın son bulmasını talep etti.

Kamu Mühendisleri Platformu Bildiri Metni:

"TBMM Genel Kurulunda görüşülerek onaylanan kanun maddesi ile yargı mensuplarının maaşlarına yönelik iyileştirme tasarısı kabul edilmiştir. Bu iyileştirmeyle kariyer meslek gruplarında yer alan diğer meslekler ile Kamu Mühendisleri arasındaki gelir dengesi ciddi anlamda bozulmuştur. Kariyer meslek gruplarından hâkim, savcı ve doktorların dönem dönem yapılan maaş iyileştirmeleri sonucunda gelirleri artarken kamu mühendislerine yapılmayan iyileştirmeler gelir skalası düzeyini derinden etkilemiştir. Devletimizin yargı mensupları ve doktorlara verdiği değeri Kamu Mühendislerine vermediği bir kez daha görülmüştür. Yıllardır gece gündüz demeden Devletimizin övgüyle bahsettiği, göğüs kabarttığı projelerde zaman mefhumu gözetmeksizin çalışan ve bu çalışmanın karşılığında hak ettiği değeri göremeyen Kamu Mühendisleri olarak iki yıla yakın süredir sesimizi duyurmaya çalışmaktayız. Bu süreçte gerek Devlet yetkilileri gerekse sendikalarla yapılan görüşmelerde tek bir meslek grubuna yapılacak iyileştirmenin diğer meslek gruplarına emsal oluşturması sebebiyle taleplerimiz geri çevrilmiştir. Kamu Mühendisleri için verilen kanun teklifleri komisyonlarda halen bekletilmektedir. Diğer meslek gruplarına yapılan iyileştirmelerden anladığımız kadarıyla Kamu Mühendislerine uygulanan tutum ve davranış çifte standartın yansımasıdır. Devletine ve milletine hizmet etmekten başka hiçbir gayesi olmayan Kamu Mühendisleri bugüne kadar maddi ve manevi kayıplarını, aldığı risk ve yüklendiği sorumluluklardan doğan mesleki yıpranmalarını söz konusu bile etmemiştir. Dengi meslek grupları ile kamu mühendisleri arasındaki gelir farkı günden güne açıldı ve halen açılmaktadır. Devletimizin çeşitli Kurumlarında maddi ve manevi sorumlulukları göz önüne alındığında daha önce Kamu Mühendislerine emsal olur diye “YAPILMAYAN" maaş iyileştirmesinin, doktorlara ve şu anda yargı mensuplarına yapılması iş barışının bozulmasına sebep olmuştur. Devletimizden; daha önce farklı milletvekilleri tarafından verilmiş olan kanun tekliflerinin ilgili komisyonda görüşülmek üzere değerlendirmeye alınmasını, kariyer meslek grupları arasındaki gelir adaletini sağlamasını ve çifte standart uygulamalarının kaldırılmasını, Mühendislik Meslek Kanununun çıkarılması için çalışmalara başlanmasını ve Kamu Mühendislerini "ÜVEY EVLAT” olarak görmekten vazgeçilmesini talep ve temenni ediyoruz." 

Bakmadan Geçme