• Haberler
  • Memur
  • Kamu mühendislerinin geliştirdiği sürücüsüz otobüs ABD yollarında

Kamu mühendislerinin geliştirdiği sürücüsüz otobüs ABD yollarında

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk mühendislerin kurduğu Adastec firmasının, ABD'de ilk Seviye-4 sürücüsüz otobüsü kullanıma sunduğunu açıkladı

Kamu mühendisleri imkan verildiğinde uluslararası düzeyde başarılar ortaya koyabileceklerini bir kez daha gösterdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk mühendislerin kurduğu Adastec firmasının, ABD'de ilk Seviye-4 sürücüsüz otobüsü kullanıma sunduğunu duyurdu. Bakan Kacır, Türk mühendisler tarafından kurulan ve bakanlık tarafından desteklenen ADASTEC'in geliştirdiği teknolojilerle entegre edilen sürücüsüz otobüslerin, dünyanın birçok ülkesinde bu teknolojiyi kullanan ilk proje olarak hayata geçirildiğini belirtti.

Türkiye'de Bilişim Vadisi'nde Test Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi BÜDOTEK teknoparkta Ar-Ge Merkezi bulunan ADASTEC, Amerika’da ilk Seviye-4 otonom otobüsü hizmete sundu. Avrupa'nın ilk Seviye-4 otonom/elektrikli otobüslerini Norveç'in Stavanger ve Finlandiya’nın Tampere şehirlerinde uygulamaya geçiren firma, Almanya, Hollanda ve İsviçre’de kazandığı projeleri de yakında hayata geçirmeyi planlıyor.

 

Bakmadan Geçme