• Haberler
  • Memur
  • Kamu personeli sendika başkanlarının lüks araç kullanımına tepkili

Kamu personeli sendika başkanlarının lüks araç kullanımına tepkili

Kamu personeli, sendika başkanlarının lüks makam araçlarını kullanmalarına tepki göstererek, bu durumun aidat gelirleriyle sağlandığı değerlendirmesini yapıyor.

Kamu personelinin sendika başkanlarının lüks araç kullanımıyla ilgili rahatsızlığı artıyor. Yeni Şafak gazetesi yazarı Ahmet Ünlü, yaptığı anket sonuçlarını değerlendirerek bu durumu masaya yatırdı.

Ahmet Ünlü, sosyal medya üzerinden kamu personeline yönelik gerçekleştirdiği anketlerde sendika başkanlarının lüks makam araçları kullanmasının kamu çalışanları arasında ciddi bir tepki oluşturduğunu belirtti. "Sendika başkanlarının memur aidatlarıyla elde edilen sendika gelirlerinin lüks makam araçlarında kullanılmasını doğru buluyor musunuz?" sorusuna gelen yanıtlar, sendika başkanları için olumsuz bir tablo ortaya koydu.

Ünlü, sendika başkanlarının bu durumdan haberdar olmalarının mümkün olmadığını ancak üyelerin tepkisinin çok da umurlarında olmadığını vurguladı. "Memurun geçim sıkıntısı ve ciddi sorunları varmış, doğrusu pekte umursanmıyor. Aksi takdirde davranış kalıpları değişirdi" dedi. 

Sendika başkanlarının aidat gelirleriyle yaptıkları harcamalarda daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Ünlü, "Bu çürümüşlük toplumun her yerine o kadar sirayet etmiş durumda ki, yapacak zerre kadar bir şey yok. Eline fırsat geçmiş çıkarcılar ve eline fırsat geçmemiş, sırasını bekleyen çıkarcılar şeklinde bir durum" yorumunu yaptı. 

Ünlü, kamu sendikalarının şeffaflık konusunda daha proaktif olmaları gerektiğini de belirterek, "Sendikaların üyelerine verecekleri şifrelerle yönetimlerinin maaşlarından harcırahlarına kadar birçok ödemeye ulaşmalarını sağlamalıdırlar" şeklinde görüş bildirdi. Bu tür uygulamaların diğer sendikalar üzerinde de domino etkisi yaratacağını ifade eden Ünlü, "Şeffaflık sayesinde kapalı kapılar ardında kavramı tarihe karışacaktır" ifadesiyle durumu özetledi. 

Ahmet Ünlü, sendika başkanlarının lüks araç kullanımı konusunun yanı sıra, sendikaların iç işleyişine yönelik önerilerin hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Sendikaların kendi üyelerine de benzer anketler düzenlemesi ve sonuçlara göre özeleştiri yapması uygun olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme