• Haberler
  • Memur
  • Kamu personeline toplu taşıma desteği geliyor

Kamu personeline toplu taşıma desteği geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün TV100 canlı yayınında soruları yanıtladı. Çok önemli açıklamalarda bulunan Yılmaz, personel servisleri hakkında da bilgi verdi. Servisler kaldırılmakla birlikte toplu taşıma desteği verileceğini belirtti.

Savunma ve güvenlik hariç tutularak toplu taşıma olan yerlerde servis uygulamasının kaldırılmasına yönelik soruyu yanıtlayan Yılmaz, güvenlik açısından sıkıntılı, farklı riskler barındıran bir bölgeyse orada daha kontrollü bir yaklaşımın söz konusu olacağını söyledi.

Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının zaten bu uygulamaya geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Öyle kurumlar, öyle yerleşkeler vardır ki, burada toplu taşıma imkanı yoktur. Dolayısıyla oralarda aynı uygulamalar devam edecek. Şu anda devam eden servisler de süresi doluncaya kadar devam edip yenilenme aşamasında yeni bir yönteme geçmiş olacağız.

Bir taraftan da toplu taşıma konusunda kamu çalışanlarına birtakım destekler de sunulacak. Belli sayıda toplu taşıma hakkı doğurucu birtakım desteklerle birlikte bu süreç yapılacak."

Bakmadan Geçme