• Haberler
  • Memur
  • Kamuda servisler kaldırılacak mı? Tepkiler üzerine karar gözden geçirilecek mi?

Kamuda servisler kaldırılacak mı? Tepkiler üzerine karar gözden geçirilecek mi?

Kamuda servislerin kaldırılması kararı, kamu çalışanları ve servisçi esnafı tarafından tepkiyle karşılandı. Tasarruf tedbirleri kapsamında alınan bu karar, gözden geçirilecek ve uygulamanın kurumların inisiyatifine bırakılması gündemde. Memur-Sen ve diğer sendikalar, kararı iptal ettirmek için Danıştay'a başvuruda bulundu.

Hükümetin açıkladığı tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda servislerin kaldırılması kararı, kamu çalışanları ve servisçi esnafı tarafından tepkiyle karşılanmıştı. NTV'den Sibel Can'ın haberine göre, bu karar gözden geçirilecek ve uygulamanın kurum ve kuruluşların inisiyatifine bırakılması gündemde.

Toplu sözleşme ile güvence altında

Kamuda servis uygulaması, 2015 yılında yapılan 3. dönem toplu sözleşmesi ile güvence altına alınmıştı. Türkiye genelinde yaklaşık 120 bin memur, bu uygulamadan faydalanıyor. 13 Mayıs'ta açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamında servislerin kaldırılması kararı, başta yetkili sendika Memur-Sen olmak üzere birçok sendika tarafından itirazla karşılandı. Sendikalar, toplu sözleşme hukukunun askıya alındığını savunarak kararın iptali için Danıştay'a başvurdu.

Karar, yalnızca kamu çalışanları değil, aynı zamanda servisçi esnafı tarafından da tepkiyle karşılandı. Ankara'da 7 bin 328 servis aracının 5 bini kamu personelini taşırken, İstanbul'da bu rakam 4 bin, İzmir'de ise 600. 17 ilin servis odası temsilcileri geçen ay Ankara'da "Servisime Dokunma" eylemi yaparak kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

Kararın iptali gündemde mi?

Tasarruf tedbirleri kapsamında alınan kamuda servislerin kaldırılması kararının yeniden gözden geçirilmesi planlanıyor. Edinilen bilgiye göre, uygulamanın kurum ve kuruluşların inisiyatifine bırakılması değerlendiriliyor. Bu gelişme, kararın esnetilmesi ve kamu çalışanlarının servis hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilmesi yönünde umut veriyor.

 

Bakmadan Geçme