Kamuda servisler kaldırılmaya başlandı

Ankara'da SGK'nin servis hizmetleri kaldırılmaya başlandı, Türk-Büro Sen yetkilileri mağduriyet yaşanmaması için önlemler alınması çağrısında bulundu.

Türk-Büro Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney, Ankara'daki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) birimlerindeki servis hizmetlerinin kaldırılmasının başladığını açıkladı.

Güney, bu kararın kanun niteliğindeki toplu sözleşme hükmü olan servis hizmetinin genelge ile kaldırılmasıyla ilgili olduğunu belirtti. Türkiye Kamu-Sen olarak bu genelgenin iptali için yargıya başvurduklarını ve hukuki dayanağı olmayan bu kararın emeklileri ve çalışanları mağdur ettiğini savunduklarını dile getirdi.

Güney, SGK'nın Ankara'daki birimlerindeki servis hizmetinin cuma günü sona ereceğini bildirdi ancak personelin mağduriyet yaşamaması için Kurum Başkanı Dr. Raci Kaya ve Başkan Yardımcısı Lütfü Aydın ile görüşerek gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettiklerini ifade etti. Güney, SGK çalışanlarının ulaşım sorunlarını çözmek için ellerinden gelen desteği sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Bakmadan Geçme