• Haberler
  • Memur
  • Kamuda tasarruf tedbirleri TBMM Genel Kurulu gündeminde

Kamuda tasarruf tedbirleri TBMM Genel Kurulu gündeminde

TBMM Genel Kurulu, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ardından kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeleri görüşmeye başlayacak.

TBMM Genel Kurulu, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmelerini tamamladıktan sonra, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini ele alacak.

Tasarruf Tedbirleri Görüşülecek

Genel Kurul, 16 Temmuz Salı günü haftalık çalışmalarına başlayacak. Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ardından, kamuda tasarruf tedbirlerine yönelik Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Denetim ve Disiplin Hükümleri

Teklif, kamu kurum ve kuruluşlarının harcama ve uygulamalarının tasarruf tedbirlerine uygunluğunun denetlenmesini öngörüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ya da ilgili idareler tarafından yapılacak denetimlerde, tasarruf tedbirlerine aykırı iş ve işlemler tespit edilirse, disiplin hükümleri uygulanacak.

Akaryakıt İkmali Düzenlemesi

Kanun teklifi, akaryakıt ikmalinin, bayilik lisansı ve yeterli donanımı olan akaryakıt istasyonları dışında yapılmamasını da içeriyor.

Nüfus Azalması ve Belediyeler

6 Şubat 2023 depremleri nedeniyle genel hayata etkili afet bölgesi kabul edilen illerde, 30 Haziran 2027'ye kadar 2023 yılı ocak ayı verilerine göre nüfusu azalan belediyeler açısından, 2023 ocak ayı esas alınacak.

Tek Ücret Ödenecek

Özel veya kamu ayrımı gözetmeksizin her statüdeki kurum ve kuruluşların yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu, danışma kurulu üyeliği ile komisyon, heyet, komite gibi organlarda görev alanlara, yalnızca bir görev için ücret ödenebilecek. Yapılabilecek ödemelerin toplam net tutarı, 108 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı aşamayacak.

Bakmadan Geçme