• Haberler
  • Memur
  • Kamuda tasarruf tedbirlerinin altyapısını oluşturan kanunun tam metni

Kamuda tasarruf tedbirlerinin altyapısını oluşturan kanunun tam metni

Kamu harcamalarında verimliliği ve kontrolü artırmayı amaçlayan kanun, görev başındaki personelin ödemelerini belirli bir üst sınırla sınırlıyor. Kanunun tam metni haberimizde.

Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 18 Temmuz'da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanunun tam metni haberimizde...

Önce kısa bir özet haber:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilen, “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile kamuda tasarruf tedbirlerinin yasal altyapısı oluşturuldu. İki gün süren görüşmelerin ardından yasalaşan kanun, kamu harcamalarında verimliliği ve kontrolü sağlamak amacıyla bir dizi yeni düzenlemeyi içeriyor.

Kanun kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarının harcama ve uygulamaları Hazine ve Maliye Bakanlığı veya idareler tarafından izlenip denetlenecek. Tasarruf tedbirlerine aykırı hareket edenler, mevzuat uyarınca disiplin hükümlerine tabi olacak ve sonuçlar Cumhurbaşkanlığı'na bildirilecek. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarındaki yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu gibi organlarda görev alanlara sadece bir görev için ücret ödenecek ve bu ödemelerin üst sınırı belirlenecek.

Kanun, 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek ve uygulanması sırasında ortaya çıkabilecek tereddütler Cumhurbaşkanlığı tarafından giderilecek. Ayrıca Türkiye Varlık Fonu ve BOTAŞ için özel düzenlemeler ve bütçe işlemleri de öngörülüyor.

Kamuda tasarrufa ilişkin kanunun tam metni:

 

BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

Kanun No. 7521

 

    Kabul Tarihi: 18/7/2024      

 

MADDE 1- 18/11/1960 tarihli ve 132 sayılı Türk Standardları Enstitüsü ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanunun 11 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“F) Genel bütçeden yapılacak Hazine yardımlarından,”

MADDE 2- 5/1/1961 tarihli ve 237 sayılı Taşıt Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“EK MADDE 2- 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (I), (II), (III) ve (IV) sayılı cetveller kapsamındaki kamu idareleri ve bu idarelere bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları, 8/6/1984 tarihli ve 233 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tabi kamu iktisadi teşebbüsleri ile bunların doğrudan veya dolaylı olarak tek başına veya birlikte ya da ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları her çeşit kuruluş, müessese, birlik, işletme ve şirketler, özelleştirme kapsam ve programına alınmış hisselerinin yarısından fazlası kamuya ait olan özel hukuk hükümlerine tabi kuruluşlar, fonlar, döner sermayeler ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının (il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile kurdukları birlik, müessese ve işletmeler hariç) 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 3 üncü maddesinde tanımlanan taşıt ve iş makineleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına devredilen bu neviden taşıt ve iş makinelerinin idareler adına satılmasına yönelik esas ve usulleri belirlemeye ve belirlenen esas ve usuller kapsamında açık ihale ve/veya e-ihale yöntemiyle ihaleleri yapmaya Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilidir. Bu madde kapsamında yapılacak satış işlemlerinde 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun ve 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri uygulanmaz.

Birinci fıkradaki işlemler ve ihale sürecinin yürütülmesi dâhil ihtiyaç duyulan her türlü danışmanlık hizmeti alımının 4046 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmesi için yapılacak giderler Özelleştirme Fonundan karşılanır. Yapılan satışların bedellerinden masraflar düşülür ve kalan tutar genel bütçeli idareler için Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkez Muhasebe Müdürlüğü hesabına, diğerlerinde ise ilgili idare muhasebe birimi hesaplarına aktarılır, aktarılan bu tutarlar ilgisine göre genel bütçeye veya ilgili kamu kurum ve kuruluşu bütçelerine gelir kaydedilir.”

MADDE 3- 1/7/1964 tarihli ve 488 sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli (2) sayılı tablonun “IV-Ticari ve medeni işlerle ilgili kağıtlar” başlıklı bölümünün (43) numaralı fıkrasında yer alan “kâğıtlar.” ibaresi “kâğıtlar ve yatırımlarda Devlet yardımları hakkında kararlar kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile 5/6/2003 tarihli ve 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanununda tanımlanan yatırımcılar arasında imzalanan yatırım sözleşmeleri.” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 207 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve bu maddeye bağlı ekli (1) sayılı liste Kanuna eklenmiştir.

“EK MADDE 207- Ekli (1) sayılı listede yer alan öğretim elemanı kadroları ihdas edilmiştir.”

MADDE 5- 18/4/2001 tarihli ve 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 8- BOTAŞ’ın, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla Ticaret Bakanlığına bağlı tahsil dairelerine vadesi geldiği halde ödenmemiş olan her türlü vergi, fon ve paylar, idari para cezaları ile bunlara bağlı gecikme zammı ve gecikme faizi borçları BOTAŞ’ın Hazineden görevlendirme bedeli alacaklarına karşılık, merkezi yönetim bütçesinin gelir ve gider hesaplarıyla ilişkilendirilmeksizin mahsup suretiyle, Ticaret Bakanlığınca terkin edilir. Bu kapsamda mahsuba konu olacak borçlara bu maddenin yayımlandığı tarihten sonra feri alacak hesaplanmaz.

Bu madde kapsamında BOTAŞ’ın Hazineden olan görevlendirme bedeli alacağı tutarını tespit etmeye ve mahsup suretiyle yapılacak terkin işlemlerini belirlemeye Hazine ve Maliye Bakanı yetkilidir.”

MADDE 6- 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (m) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“m) Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılacak her türlü doğal gaz alımları,”

MADDE 7- 4734 sayılı Kanunun ek 11 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Bu Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (m) bendi kapsamında yapılacak alımlara yönelik olarak satın alma yöntemleri dâhil alım sürecinin yürütülmesi ve sonuçlandırılmasına ilişkin gerçekleştirilecek iş ve işlemler hakkında usul ve esaslar piyasa koşulları, gizlilik, güvenilirlik, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılması ilkeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanınca belirlenir.”

MADDE 8- 4734 sayılı Kanunun geçici 4 üncü maddesinin beşinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan “ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketinin ve bu şirketlerin bağlı ortaklıkları ile” ibaresi “ve BOTAŞ’ın ve bu şirketlerin bağlı ortaklıkları ile” şeklinde, “yapılacak” ibaresi “yapacakları” şeklinde değiştirilmiş, cümleye “yapım işlerinde” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün faaliyet ve görev alanı kapsamında yer alan tarımsal ürünlerle ilgili olmak üzere, ilgili bakanın onayı ve Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulunun görevlendirmesi ile ithalat yoluyla yapacağı tarımsal ürün alımlarında ve buna ilişkin hizmet alımlarında” ibaresi ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Beşinci fıkra kapsamında BOTAŞ ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak alımlarda Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirlenen temel ilkeler doğrultusunda uygulanacak satın alma yöntemleri, ilan ve davet süreleri ile kuralları, doküman hazırlanması, tekliflerin sunulması, değerlendirilmesi ve alımların sonuçlandırılması dahil ihale süreci ve çerçeve anlaşmalara ilişkin iş ve işlemler ile ilgili esas ve usuller Kurum görüşü üzerine BOTAŞ ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından çıkarılacak yönetmeliklerle düzenlenir ve ihale sürecindeki işlemler kısmen veya tamamen Kurum tarafından kurulan ve işletilen EKAP üzerinden gerçekleştirilebilir.”

MADDE 9- 28/3/2002 tarihli ve 4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“EK MADDE 8- 30/6/2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti arasında imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti’nde Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Kurulmasına Dair Anlaşmanın 2 nci maddesinde yer alan yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla, 18/6/2017 tarihli ve 7034 sayılı Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Kuruluşu Hakkında Kanunla kurulan Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Japonya Hükümeti ve/veya Japonya ülke kuruluşlarından kendi adına yılı yatırım programında yer almaksızın sağlayacağı dış finansmana bu Kanunda öngörülen usul ve esaslar çerçevesinde Hazine geri ödeme garantisi vermeye Bakan yetkilidir.

Bu madde uyarınca verilen Hazine geri ödeme garantileri kapsamında doğacak Hazine alacakları hakkında 6183 sayılı Kanun hükümleri uygulanır.”

MADDE 10- 4749 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 41- Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Piyasa İstikrar ve Denge Alt Fonuna kamu bankalarının sermaye yapılarının güçlendirilmesi amacıyla 2024 mali yılı içerisinde ikrazen özel tertip Devlet iç borçlanma senedi ihraç etmeye Bakan yetkilidir.”

MADDE 11- 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listeye 87.03 G.T.İ.P. numaralı sırasının “- Diğerleri” satırında yer alan “-- Sadece elektrik motorlu olanlar” alt satırından önce gelmek üzere karşılarında gösterilen oranlarıyla birlikte aşağıdaki alt satırlar eklenmiştir.

-- Elektrik motoru da bulunan araç dışından şarj edilebilir araçlardan, ağırlıklı birleşik kilometre başına karbondioksit emisyonu 25 gramın altında, eşdeğer elektrik enerjisiyle

katedilebilir menzili 70 kilometre ve üzerinde olanlardan

--- Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyenler

---- Özel tüketim vergisi matrahı 1.350.000 TL’yi aşmayanlar

---- Diğerleri

--- Motor  silindir  hacmi  1600  cm3’ü  geçen  fakat  1800 cm3’ü  geçmeyenlerden  özel

tüketim vergisi matrahı 1.350.000 TL’yi aşmayanlar

 

 

 

 

30

60

 

70

                                                                                                                                                     ”

MADDE 12- 4/12/2003 tarihli ve 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununun 9 uncu maddesinin yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Yeterli depolama ve kendi araçlarına akaryakıt ikmal kapasitesine sahip olmaları ve akaryakıtı kendi ihtiyaçları için kullanmaları şartıyla; kamu kurum ve kuruluşlarına, liman, havalimanı, fabrika, şantiye, maden veya taş ocaklarına yapılan teslimler hariç, araçlara yapılacak akaryakıt ikmali bayilik lisansı ve yeterli donanımı olan akaryakıt istasyonları dışında yapılamaz. Akaryakıt istasyonu dışında yapılacak akaryakıt teslimlerinde akaryakıtın alıcı deposuna taşınması veya taşıttırılması bayilik lisansına sahip satıcı tarafından gerçekleştirilir.”

MADDE 13- 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“EK MADDE 9- Kamu kurum ve kuruluşlarının harcama ve uygulamalarının tasarruf tedbirlerine uygunluğunun idarelerince ve/veya Hazine ve Maliye Bakanlığınca izlenmesi ve denetlenmesi sonucunda, alınan tedbirlere aykırı iş ve işlemleri tespit edilenler hakkında tabi oldukları mevzuat uyarınca disiplin hükümleri uygulanır ve sonuçları idarelerince Cumhurbaşkanlığına bildirilir.”

MADDE 14- 22/2/2005 tarihli ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “ödenekleri il özel idarelerine aktarmak” ibaresi “ödenekleri kullanarak il özel idarelerine kaynak aktarmak” şeklinde, beşinci cümlesinde yer alan “ödenekler ile” ibaresi “kaynaklarla” şeklinde değiştirilmiş, altıncı cümlesi yürürlükten kaldırılmış ve fıkraya aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“Bu işlere ilişkin kaynak transferleri, mevzuatı gereğince yapılacak avans ödemeleri hariç ilgili işe ait hakediş raporlarına istinaden hizmeti yaptıran idare bütçesine gider kaydedilmek suretiyle yapılır. İl özel idareleri aracılığıyla yapılacak işlere ilişkin ödenekler kamu kurum ve kuruluşlarının bütçelerinde ayrı tertiplerde izlenir, bu ödeneklerden diğer tertiplere aktarma yapılamaz ve başka amaçlarla kullanılamaz. Söz konusu tertiplerde yer alan ödeneklerden harcanmayan kısımlar ertesi yıl bütçesine devren ödenek kaydedilebilir. Bakanlıklar ve diğer merkezi idare kuruluşları bütçelerinden il özel idarelerine yapılacak kaynak aktarımının hangi aşamada ne surette avans veya gider kaydı suretiyle yapılacağı, il özel idarelerince ihaleye çıkılmasında hizmeti yaptıran ilgili idare bütçesindeki ödeneğin esas alınmasına ilişkin usul ve esaslar ile avans karşılığı ödeneğin saklı tutulması, ödenek devri, aranacak belgeler ve bu kapsamdaki diğer hususlar İçişleri Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından müştereken belirlenir.”

MADDE 15- 5302 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 5- Bu Kanunun 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrasının bu maddeyi ihdas eden Kanunla değiştirilmeden önceki haline göre Bakanlıklar ve diğer merkezi idare kuruluşları tarafından il özel idarelerine aktarılan kaynaklardan bu maddenin yürürlük tarihi itibarıyla kullanılmayan kısımları il özel idarelerince hizmeti yaptıran idareye iade edilir. İade edilen tutarlar genel bütçeli kuruluşlarda genel bütçeye gelir, diğer idarelerde ise kendi bütçelerine gelir kaydedilmek üzere ilgili idarenin merkez muhasebe birimi hesabına yatırılır. Yatırılan bu tutarlar karşılığı ilgili kurum veya kuruluş bütçesine idarelerce ödenek kaydedilebilir. Bu madde kapsamında kaydedilen ödeneklerden harcanmayan kısımları ertesi yıl bütçesine devren ödenek kaydetmeye ilgili kamu idaresi yetkilidir.”

MADDE 16- 5/5/2005 tarihli ve 5345 sayılı Gelir İdaresi Başkanlığı ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanunun 29 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Gelir uzmanları ve gelir uzman yardımcıları; müdür yardımcısı, vergi dairesi müdür yardımcısı, müdür ve vergi dairesi müdürü tarafından verilen görev ve işleri belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yerine getirmekle yükümlü olup kendilerine verilen görev ve işleri yerine getirirken ilgisine göre müdür yardımcısı, vergi dairesi müdür yardımcısı, müdür ve vergi dairesi müdürüne karşı sorumludurlar.”

MADDE 17- 5345 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinde yer alan “defterdara ve defterdarlığa yapılmış atıflar ilgisine göre vergi dairesi başkanı ve başkanlığına, vergi dairesi başkanlığı bulunmayan yerlerde vergi dairesi müdürü veya müdürlüğüne; gelir müdürlüğüne, takdir komisyonu başkanı veya başkanlığına, tahsil dairesine, mal müdürü ve müdürlüğüne yapılmış atıflar ilgisine göre vergi dairesi başkanı ve başkanlığına veya ilgili müdür veya müdürlüğüne yapılmış sayılır.” ibaresi “defterdara, defterdarlığa, vergi dairesi başkanı ve vergi dairesi başkanlığına yapılmış atıflar ilgisine göre Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı defterdara ve defterdarlığa; gelir müdürlüğüne, takdir komisyonu başkanı veya başkanlığına, tahsil dairesine, mal müdürü ve müdürlüğüne yapılmış atıflar ise ilgisine göre Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı defterdar veya defterdarlığa veya ilgili müdür veya müdürlüğüne yapılmış sayılır.” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 18- 5345 sayılı Kanunun mülga ek 1 inci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

“Defterdarın mali hakları

EK MADDE 1- Gelir İdaresi Başkanlığına ait defterdar kadrosu mali ve sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük hakları bakımından vergi dairesi başkanı kadrosuna denktir.”

MADDE 19- 5345 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 8- 1/9/2024 tarihi itibarıyla kadroları kaldırılan Defterdar Yardımcısı unvanlı personel, kadro derecelerine uygun olarak Gelir İdaresi Başkanlığı taşra teşkilatında bulunan Gelir İdaresi Grup Müdürü kadrolarına başkaca bir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılır. Söz konusu unvanda geçirmiş oldukları hizmet süreleri atandıkları kadroda geçirilmiş sayılır.”

MADDE 20- 11/10/2006 tarihli ve 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendine “spor kulüpleri” ibaresinden sonra gelmek üzere “, 19/3/1969 tarihli ve 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 35 inci maddesinin birinci ve üçüncü fıkrası ile alternatif uyuşmazlık çözüm yolları kapsamında yürütülen mesleki faaliyetler sırasında edinilen bilgiler hariç olmak, savunma hakkı ile hukuki dinlenilme hakkı bakımından diğer kanun hükümlerine aykırı olmamak ve yalnızca avukatların yapabileceği işlerle ilgili olarak 1136 sayılı Kanunun 36 ncı maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla, taşınmaz alım satımı, sınırlı ayni hak kurulması ve kaldırılması, şirket, vakıf ve dernek kurulması, birleştirilmesi ile bunların idaresi, devredilmesi ve tasfiyesi işlerine ilişkin finansal işlemlerin gerçekleştirilmesi, banka, menkul kıymet ve her türlü hesaplar ile bu hesaplarda yer alan varlıkların idaresi işleriyle sınırlı olmak üzere serbest avukatlar” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 21- 5549 sayılı Kanunun 13 üncü maddesine altıncı fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve diğer fıkra buna göre teselsül ettirilmiştir.

“(7) Bu Kanun uyarınca verilen idari para cezası kararlarına karşı idari yargı yoluna başvurulabilir.”

MADDE 22- 2/7/2008 tarihli ve 5779 sayılı İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 3- (1) 2 nci maddenin beşinci fıkrasına göre hesaplanacak nüfuslarda bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden ayın başından 30/6/2027 tarihine kadar 6/2/2023 tarihinde vuku bulan depremler dolayısıyla genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde yer alan ve 2023 yılı Ocak ayı verilerine göre nüfusu azalan belediyeler bakımından 2023 yılı Ocak ayı nüfus verileri esas alınır. Bu tarih aralığında 2023 yılı Ocak ayı nüfus verilerinin geçildiği belediyelerde yüksek olan veriler dikkate alınır.”

MADDE 23- 13/10/2010 tarihli ve 6015 sayılı Devlet Desteklerinin İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

“a) Başkan: Strateji ve Bütçe Başkanını,”

“j) Başkanlık: Strateji ve Bütçe Başkanlığını,”

MADDE 24- 6015 sayılı Kanunun 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının dördüncü cümlesinde yer alan “Bakan” ibaresi “Başkan” şeklinde ve 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Bakan” ibaresi “Başkan” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 25- 6015 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(1) Devlet desteklerinin bildirimi ve denetlenmesine ilişkin yönetmelikler Cumhurbaşkanınca alınacak karar üzerine yürürlüğe konulur.

(2) Kamu kurum ve kuruluşları, teşebbüslere mali fayda sağlayan uygulamalarına ilişkin her türlü kayıt ve veriyi Başkanlık bünyesindeki bilgi sistemine aktarır.”

“(4) Başkanlık ve devlet yardımının uygulanmasından sorumlu olan kamu kurum ve kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerden, devlet yardımlarının izlenmesi ve etkilerinin değerlendirilmesi amacıyla bilgi, belge, kayıt ve veri talep edebilir. Söz konusu bilgi, belge, kayıt ve veriler bunlara sahip olan genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri ile kamu tüzel kişiliğini haiz kurumlardan da talep edilebilir. Bu suretle kendisi ile bilgi paylaşılanlar, paylaşılan verinin gizliliğinden ve güvenliğinden sorumludur. Kişisel verilerin korunması ile ilgili hükümleri ihlal edenler, muhtelif kanunlar gereğince gizli kalması lazım gelen bilgileri ifşa edenler ile bu fıkrada belirtilen amaç dışında kullananlar hakkında, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.”

MADDE 26- 6015 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Protokol

GEÇİCİ MADDE 6- (1) Devlet Destekleri Bilgi Sisteminde yer alan her türlü kayıt ve veri ile sisteme ilişkin mevcut teknik dokümantasyon ve kaynak kodları bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde bir protokol ile Başkanlığa devredilir.”

MADDE 27- 26/1/2011 tarihli ve 6107 sayılı İller Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanunun 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “9.000.000.000 (dokuz milyar)” ibaresi “60.000.000.000 (altmış milyar)” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 28- 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 46- Vergi Müfettişlerinin Vergi Başmüfettişi kadrolarına atanmasında aranan performans değerlendirmesinde başarılı olma şartıyla ilgili olarak ek 32 nci maddenin üçüncü fıkrasında yer alan süre, Vergi Müfettişi ve Vergi Müfettiş Yardımcısı kadrolarına 7/12/2019 tarihinden önce atanmış olanlar bakımından üç yıl olarak uygulanmaya devam eder.

Bu maddenin uygulanması, kapsama girenler bakımından geçmişe yönelik herhangi bir mali veya özlük hakkı doğurmaz.”

MADDE 29- 4/7/2001 tarihli ve 631 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Mali ve Sosyal Haklarında Düzenlemeler ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 12- 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (I), (II), (III) ve (IV) sayılı cetveller kapsamındaki kamu idareleri ve bu idarelere bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar, sermayesinin yarısından fazlası tek başına veya birlikte ya da ayrı ayrı doğrudan veya dolaylı olarak kamuya ait olan ortaklıklar, fonlar, döner sermayeler, il özel idareleri, belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin bağlı kuruluşları, kurdukları veya üye oldukları birlikler ile doğrudan veya dolaylı olarak tek başına veya birlikte ya da ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları şirketler, kamu iktisadi teşebbüsleri ile bunların doğrudan veya dolaylı olarak tek başına veya birlikte ya da ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlasına sahip olduğu kuruluş, müessese, birlik, işletme ve şirketler, özelleştirme kapsam ve programında bulunanlardan sermayesinin yarısından fazlası kamuya ait kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen her statüdeki personel ile belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri ve il genel meclisi üyelerinden; özel veya kamu ayrımı gözetilmeksizin her statüdeki kurum ve kuruluşun yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu, danışma kurulu üyeliğinde ve komisyon, heyet, komite ile benzeri organlarda görev alanlara, kurum içi ve kurum dışı ayrımı yapılmaksızın bu görevlerinden sadece biri için ücret ödenebilir.

Birinci fıkra kapsamındakilere, anılan fıkra kapsamında yürütülen görevler nedeniyle huzur hakkı, ücret, ikramiye gibi her ne ad altında olursa olsun bir ayda yapılabilecek ödemelerin toplam net tutarı, (108.000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemez. İlgililere bu fıkrada belirtilen üst sınıra tabi ödemeler dışında, söz konusu görevler nedeniyle doğrudan veya dolaylı olarak herhangi bir ad altında ayni veya nakdi menfaat sağlanamaz.

Birinci fıkra kapsamındakiler, birinci fıkraya tabi olarak yürüttükleri görevleri ve birden fazla görev olması halinde hangi görevin ücretini alacaklarını asli görevli oldukları kuruma beyan eder. Birinci fıkra kapsamında yürütülen görevler karşılığında ödenmesi öngörülen tutarlar, ilgili kurum veya kuruluşlarca brüt tutarları üzerinden gerekli vergi kesintileri yapılarak ilgilinin asli görevli bulunduğu kurumca bildirilen bir emanet hesabına yatırılır. İlgililere mevzuatı uyarınca yapılacak ödemeye ilişkin işlemler bu maddede belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde asli görevli bulundukları kurumlarca herhangi bir vergi kesintisi yapılmaksızın gerçekleştirilir ve üst sınırı aşan ya da ücret alınamayan görevlere ilişkin ödeme tutarları genel bütçe kapsamındaki idarelerde genel bütçeye, diğer idarelerde ise ilgili kurum bütçesine gelir kaydedilir.

Birinci fıkra kapsamında bulunmayan kişilerden; birinci fıkrada sayılan kurum ve kuruluşların anılan fıkrada belirtilen kurul ve organlarında görev alanlar (bu kurum ve kuruluşlara ait olmayan hisseleri temsilen görev alanlar hariç) ile hisse oranına bakılmaksızın birinci fıkra kapsamında sayılanlar dışındaki kamu payı veya temsil hakkı olan kurum ve kuruluşların söz konusu kurul ve organlarında kamuyu temsilen görev alanlar hakkında da bu madde hükümleri uygulanır. Ancak, bunların bu fıkrada belirtilenler dışında kalan diğer kurum ve kuruluşlardaki görevleri hakkında bu fıkra hükümleri uygulanmaz. Bu fıkra kapsamına girenler için üçüncü fıkranın uygulanmasında asli görevli olunan kurum için düzenlenen yetki ve sorumluluklar bunların temsil ettikleri veya görevli oldukları kurum ve kuruluşlar tarafından yerine getirilir.

Diğer mevzuatın bu maddeye aykırı hükümleri uygulanmaz.

Bu maddenin uygulanmasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulamayı yönlendirmeye Cumhurbaşkanlığı yetkilidir.”

MADDE 30- Bu Kanunun;

a) 3 üncü maddesi 1/7/2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde,

b) 12 nci ve 29 uncu maddeleri 1/1/2025 tarihinde,

c) 17 nci, 18 inci ve 19 uncu maddeleri 1/9/2024 tarihinde,

ç) Diğer maddeleri yayımı tarihinde,

yürürlüğe girer.

MADDE 31- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

 

(1) SAYILI LİSTE

 

     

KURUMU: ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

 

 

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

20

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

10

Öğretim Görevlisi

4

10

Öğretim Görevlisi

5

10

Öğretim Görevlisi

6

10

Öğretim Görevlisi

7

10

TOPLAM

90

       

 

 

 

 

KURUMU: AFYONKARAHİSAR SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

   
     

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Doçent

1

10

Doçent

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

1

5

Doktor Öğretim Üyesi

2

5

Doktor Öğretim Üyesi

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

4

5

Doktor Öğretim Üyesi

5

5

Araştırma Görevlisi

4

10

Araştırma Görevlisi

5

10

Araştırma Görevlisi

6

10

Araştırma Görevlisi

7

10

TOPLAM

90

 

 

KURUMU: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

   

TEŞKİLATI: MERKEZ

   
     

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

20

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

10

Araştırma Görevlisi

4

10

Araştırma Görevlisi

5

10

Araştırma Görevlisi

6

10

Araştırma Görevlisi

7

10

TOPLAM

90

 

 

 

KURUMU: ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN

(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

25

Doçent

1

15

Doçent

2

15

Doçent

3

15

Doktor Öğretim Üyesi

3

5

Doktor Öğretim Üyesi

4

5

Doktor Öğretim Üyesi

5

5

Öğretim Görevlisi

4

5

Öğretim Görevlisi

5

10

Öğretim Görevlisi

6

10

TOPLAM

110

 

 

KURUMU: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

40

Doçent

1

25

Doçent

2

25

Doçent

3

25

TOPLAM

115

 

KURUMU: BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

 

 

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

10

Doçent

1

10

Doçent

2

5

Doçent

3

5

Doktor Öğretim Üyesi

1

15

Doktor Öğretim Üyesi

2

10

Doktor Öğretim Üyesi

3

15

Doktor Öğretim Üyesi

4

10

Doktor Öğretim Üyesi

5

10

Araştırma Görevlisi

5

10

Araştırma Görevlisi

6

10

Araştırma Görevlisi

7

10

TOPLAM

120

 

 

KURUMU: BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

 

TEŞKİLATI: MERKEZ

   
     

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

25

Doçent

1

20

Doçent

2

20

Doçent

3

20

Öğretim Görevlisi

1

10

Öğretim Görevlisi

3

10

Öğretim Görevlisi

5

10

Araştırma Görevlisi

4

20

Araştırma Görevlisi

5

20

Araştırma Görevlisi

6

20

Araştırma Görevlisi

7

20

TOPLAM

195

 

 

 

KURUMU: BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ

 

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

20

Doçent

1

10

Doçent

2

15

Doçent

3

15

Doktor Öğretim Üyesi

1

10

Doktor Öğretim Üyesi

2

10

Doktor Öğretim Üyesi

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

4

10

Öğretim Görevlisi

3

5

Öğretim Görevlisi

4

5

Öğretim Görevlisi

5

5

Öğretim Görevlisi

6

5

Araştırma Görevlisi

5

10

Araştırma Görevlisi

6

10

Araştırma Görevlisi

7

10

TOPLAM

150

 

 

KURUMU: BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

 

 

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

20

Doçent

1

10

Doçent

2

15

Doçent

3

15

Öğretim Görevlisi

4

5

Öğretim Görevlisi

5

5

Öğretim Görevlisi

6

5

TOPLAM

75

 

KURUMU: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

   
     

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

25

Doçent

1

15

Doçent

2

15

Doçent

3

15

TOPLAM

70

 

 

KURUMU: EGE ÜNİVERSİTESİ

   

TEŞKİLATI: MERKEZ

   
     

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

45

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

10

TOPLAM

75

 

 

KURUMU: ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

10

Doktor Öğretim Üyesi

5

10

Araştırma Görevlisi

6

30

TOPLAM

50

 

 

KURUMU: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

 

 

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

20

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

1

5

Doktor Öğretim Üyesi

2

5

Doktor Öğretim Üyesi

3

5

Doktor Öğretim Üyesi

4

5

TOPLAM

70

 

 

KURUMU: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ

 

 

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

15

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

15

Doktor Öğretim Üyesi

1

5

Doktor Öğretim Üyesi

2

5

Doktor Öğretim Üyesi

3

5

Doktor Öğretim Üyesi

4

5

TOPLAM

70

 

 

KURUMU: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN

(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

20

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

3

15

Araştırma Görevlisi

4

10

Araştırma Görevlisi

5

10

Araştırma Görevlisi

6

10

Araştırma Görevlisi

7

10

TOPLAM

105

 

 

KURUMU: KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

   
     

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

20

Doçent

1

5

Doçent

2

5

Doçent

3

5

Doktor Öğretim Üyesi

1

10

Doktor Öğretim Üyesi

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

4

5

Doktor Öğretim Üyesi

5

10

Öğretim Görevlisi

1

2

Öğretim Görevlisi

2

2

Öğretim Görevlisi

3

2

Öğretim Görevlisi

4

2

Öğretim Görevlisi

5

3

Öğretim Görevlisi

6

2

Öğretim Görevlisi

7

2

Araştırma Görevlisi

4

10

Araştırma Görevlisi

5

10

Araştırma Görevlisi

6

5

Araştırma Görevlisi

7

5

TOPLAM

115

 

 

 

KURUMU: KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ

 

 

TEŞKİLATI: MERKEZ

   

 

     

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

 

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

 

Doktor Öğretim Üyesi

1

10

 

Doktor Öğretim Üyesi

2

10

 

Doktor Öğretim Üyesi

3

10

 

Doktor Öğretim Üyesi

4

10

 

Doktor Öğretim Üyesi

5

10

 

TOPLAM

50

 

 

 

 

 

 

 

 

KURUMU: KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN

(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

15

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

1

10

Doktor Öğretim Üyesi

2

10

Doktor Öğretim Üyesi

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

4

10

Doktor Öğretim Üyesi

5

10

Öğretim Görevlisi

1

5

Öğretim Görevlisi

2

5

Öğretim Görevlisi

3

5

Öğretim Görevlisi

4

5

Öğretim Görevlisi

5

5

Öğretim Görevlisi

6

5

Araştırma Görevlisi

4

10

Araştırma Görevlisi

5

10

Araştırma Görevlisi

6

10

TOPLAM

155

 

 

KURUMU: KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

4

10

Doktor Öğretim Üyesi

5

10

Öğretim Görevlisi

4

5

Öğretim Görevlisi

5

5

Öğretim Görevlisi

6

5

Araştırma Görevlisi

5

5

Araştırma Görevlisi

6

5

Araştırma Görevlisi

7

5

TOPLAM

90

 

 

KURUMU: KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

   

TEŞKİLATI: MERKEZ

   
     

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

20

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

5

Araştırma Görevlisi

4

10

Araştırma Görevlisi

5

5

Araştırma Görevlisi

6

10

Araştırma Görevlisi

7

5

TOPLAM

75

 

 

KURUMU: KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

 

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Doçent

1

5

Doçent

2

10

Doktor Öğretim Üyesi

1

5

Doktor Öğretim Üyesi

2

5

Doktor Öğretim Üyesi

3

5

Doktor Öğretim Üyesi

4

5

Doktor Öğretim Üyesi

5

5

Öğretim Görevlisi

1

5

Öğretim Görevlisi

2

5

Öğretim Görevlisi

3

5

Öğretim Görevlisi

4

5

Öğretim Görevlisi

5

5

Öğretim Görevlisi

6

5

TOPLAM

70

 

 

KURUMU: MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ

 

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

10

Doçent

1

5

Doçent

2

5

Doçent

3

5

Doktor Öğretim Üyesi

1

10

Doktor Öğretim Üyesi

2

10

Doktor Öğretim Üyesi

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

4

10

Doktor Öğretim Üyesi

5

10

Araştırma Görevlisi

4

5

Araştırma Görevlisi

5

5

Araştırma Görevlisi

6

10

Araştırma Görevlisi

7

10

TOPLAM

105

 

 

 

KURUMU: MARMARA ÜNİVERSİTESİ

 

 

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

25

Doçent

1

15

Doçent

2

15

Doçent

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

1

10

Doktor Öğretim Üyesi

2

5

Doktor Öğretim Üyesi

3

5

Doktor Öğretim Üyesi

4

5

Doktor Öğretim Üyesi

5

10

TOPLAM

100

 

KURUMU: MERSİN ÜNİVERSİTESİ

   

TEŞKİLATI: MERKEZ

   
     

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

20

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

1

5

Doktor Öğretim Üyesi

3

5

Doktor Öğretim Üyesi

4

5

Doktor Öğretim Üyesi

5

5

TOPLAM

70

 

 

 

KURUMU: MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

 

TEŞKİLATI: MERKEZ

   
     

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

15

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

1

5

Doktor Öğretim Üyesi

2

5

Doktor Öğretim Üyesi

3

5

Doktor Öğretim Üyesi

4

5

Doktor Öğretim Üyesi

5

5

TOPLAM

70

 

 

KURUMU: NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

   
     

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

15

Doçent

1

5

Doçent

2

5

Doçent

3

5

Doktor Öğretim Üyesi

1

5

Doktor Öğretim Üyesi

2

5

Doktor Öğretim Üyesi

3

5

Doktor Öğretim Üyesi

4

10

Doktor Öğretim Üyesi

5

10

TOPLAM

65

 

 

 

KURUMU: NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ

 

TEŞKİLATI: MERKEZ

   

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Araştırma Görevlisi

4

15

Araştırma Görevlisi

5

15

Araştırma Görevlisi

6

15

Araştırma Görevlisi

7

15

TOPLAM

60

 

KURUMU: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

   

TEŞKİLATI: MERKEZ

   

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

10

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

10

Öğretim Görevlisi

3

10

Öğretim Görevlisi

5

10

TOPLAM

60

 

 

KURUMU: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN

(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

20

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

1

10

Doktor Öğretim Üyesi

2

10

Doktor Öğretim Üyesi

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

4

10

Doktor Öğretim Üyesi

5

10

Araştırma Görevlisi

4

35

Araştırma Görevlisi

5

35

Araştırma Görevlisi

6

35

Araştırma Görevlisi

7

35

TOPLAM

240

 

KURUMU: SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

   
     

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

700

Doçent

1

250

Doçent

2

250

Doçent

3

250

Doktor Öğretim Üyesi

1

55

Doktor Öğretim Üyesi

2

50

Doktor Öğretim Üyesi

3

55

Doktor Öğretim Üyesi

4

50

Doktor Öğretim Üyesi

5

50

Öğretim Görevlisi

1

15

Öğretim Görevlisi

2

15

Öğretim Görevlisi

3

15

Öğretim Görevlisi

4

15

Öğretim Görevlisi

5

15

Öğretim Görevlisi

6

15

Araştırma Görevlisi

4

50

Araştırma Görevlisi

5

50

Araştırma Görevlisi

6

50

Araştırma Görevlisi

7

50

TOPLAM

2000

 

 

 

KURUMU: SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN

(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

40

Doçent

1

20

Doçent

2

20

Doçent

3

20

Araştırma Görevlisi

4

35

Araştırma Görevlisi

5

35

Araştırma Görevlisi

6

35

Araştırma Görevlisi

7

35

TOPLAM

240

 

 

 

KURUMU: SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

   
     

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

1

10

Doktor Öğretim Üyesi

2

10

Doktor Öğretim Üyesi

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

4

10

Doktor Öğretim Üyesi

5

10

TOPLAM

80

 

 

 

KURUMU: SAMSUN ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

                                              İHDAS EDİLEN KADROLARIN

                                                     (Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

30

Doçent

1

15

Doçent

2

15

Doçent

3

15

Doktor Öğretim Üyesi

1

10

Doktor Öğretim Üyesi

2

10

Doktor Öğretim Üyesi

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

4

10

Doktor Öğretim Üyesi

5

10

Öğretim Görevlisi

6

20

Araştırma Görevlisi

4

25

Araştırma Görevlisi

5

25

Araştırma Görevlisi

6

30

Araştırma Görevlisi

7

25

TOPLAM

250

 

 

KURUMU: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

20

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

3

20

Araştırma Görevlisi

5

10

Araştırma Görevlisi

6

10

Araştırma Görevlisi

7

10

TOPLAM

100

 

 

KURUMU: SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Doçent

1

15

Doçent

2

15

Doçent

3

15

TOPLAM

45

 

 

KURUMU: TARSUS ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

        İHDAS EDİLEN KADROLARIN

                                                       (Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

15

Doçent

1

10

Doçent

2

10

Doçent

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

1

5

Doktor Öğretim Üyesi

2

5

Doktor Öğretim Üyesi

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

4

10

Doktor Öğretim Üyesi

5

10

Öğretim Görevlisi

                      5       

10

Öğretim Görevlisi

6

10

Araştırma Görevlisi

6

10

Araştırma Görevlisi

7

10

TOPLAM

125

 

 

 

KURUMU: TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

 

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN
(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

15

Doçent

1

20

Doktor Öğretim Üyesi

3

15

Öğretim Görevlisi

1

5

Araştırma Görevlisi

4

15

Araştırma Görevlisi

5

15

Araştırma Görevlisi

6

10

Araştırma Görevlisi

7

10

TOPLAM

105

 

 

 

KURUMU: TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

                                               İHDAS EDİLEN KADROLARIN

                                                        (Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Doçent

3

20

Doktor Öğretim Üyesi

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

5

10

Araştırma Görevlisi

4

30

Araştırma Görevlisi

5

30

Araştırma Görevlisi

6

30

Araştırma Görevlisi

7

30

TOPLAM

160

 

 

 

KURUMU: VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

 

 

 

 

 

İHDAS EDİLEN KADROLARIN

(Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Doçent

1

15

Doçent

2

10

Doçent

3

10

Doktor Öğretim Üyesi

1

5

Doktor Öğretim Üyesi

2

5

Doktor Öğretim Üyesi

3

5

Doktor Öğretim Üyesi

4

5

Doktor Öğretim Üyesi

5

5

TOPLAM

 

60

 

 

KURUMU: YALOVA ÜNİVERSİTESİ

TEŞKİLATI: MERKEZ

İHDAS EDİLEN KADROLARIN

                                                   (Öğretim Elemanları)

UNVANI

DERECESİ

ADEDİ

Profesör

1

30

Doçent

1

15

Doçent

2

15

Doçent

3

15

Doktor Öğretim Üyesi

3

5

Doktor Öğretim Üyesi

4

5

Doktor Öğretim Üyesi

5

5

Araştırma Görevlisi

4

15

Araştırma Görevlisi

5

15

Araştırma Görevlisi

6

15

Araştırma Görevlisi

7

15

TOPLAM

150

 

 

 

Bakmadan Geçme