• Haberler
  • Aktüel
  • Kanserlinin Opdivo adlı ilacı SGK tarafından temin edilecek

Kanserlinin Opdivo adlı ilacı SGK tarafından temin edilecek

Adana 2'nci İş Mahkemesi, böbrek kanseri hastası A.U.'nun kullandığı ve aylık maliyeti 75 bin lira olan Opdivo ilacının SGK tarafından ücretsiz karşılanmasına karar verdi.

Adana 2’nci İş Mahkemesi, böbrek kanseri hastası A.U.’nun kullandığı ve aylık maliyeti 75 bin lira olan Opdivo ilacının SGK tarafından ücretsiz temin edilmesine karar verdi.

Adana’da yaşayan ve beş yıldır böbrek kanseri ile mücadele eden A.U., tedavi için gerekli olan Opdivo isimli kanser ilacını maddi yetersizlik nedeniyle temin edemedi. A.U.'nun avukatı Büşra Kanat, ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ücretsiz temini için 5 Haziran 2024’te dava açtı. Mahkeme, ilacın SGK tarafından tedbiren ücretsiz  teminine karar verdi.

Mahkeme kararında, A.U.'nun mevcut hastalığı nedeniyle ilacın hayati öneme sahip olduğu ve tedavisinde yaşanacak olası gecikmelerin ciddi sakıncalara yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, davacının ilacı kullanması gerektiği, dava sonucunda haklı çıkma ihtimalinin bulunduğu vurgulandı. Bu bağlamda, mahkeme, 6 Haziran 2024 ile 6 Aralık 2024 tarihleri arasında Opdivo ilacının SGK tarafından kesintisiz ve eksiksiz olarak temin edilmesine karar verdi.

Kararın gereğinin yapılması için ilgili SGK birimine müzekkere yazıldı. Bu kararın ardından, A.U.'nun aylık doz fiyatı yaklaşık 75 bin lira olan ilacı, SGK tarafından ücretsiz olarak temin edilmeye başlandı. Avukat Büşra Kanat, müvekkilinin ilaçlarını kullanmaya başladığını ve mahkemenin kararının tedavi sürecine olumlu katkı sağladığını belirtti.

Bakmadan Geçme