Karaman'da lisede silahlı saldırı

Olay, bugün saat 09.30 sıralarında Üniversite Mahallesi'nde bulunan Vali Hakkı Teke Spor Lisesi'nde meydana geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Karaman'da bir lise öğrencisinin okulda gerçekleştirdiği silahlı saldırı üzerine acil bir şekilde harekete geçildiğini ve dava sürecine müdahil olunacağını duyurdu.

Olay, bugün saat 09.30 sıralarında Üniversite Mahallesi'nde bulunan Vali Hakkı Teke Spor Lisesi'nde meydana geldi. 11. sınıf öğrencileri A.G. ile Mehmet Eren Parlak arasında, okulun spor salonunda belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı.  A.G., yanında getirdiği tabancayı çıkararak Parlak’a ateş etti. Göğsünden vurulan Mehmet Eren Parlak, yere yığıldı. İhbar üzerine okula polis ve sağlık ekipleri sevk edildi, ancak Parlak, kaldırıldığı Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. A.G. gözaltına alındı.

Olayla ilgili yapılan incelemelerde A.G.'nin kullandığı tabancanın, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan dayısına ait beylik tabancası olduğu belirlendi. A.G.’nin dayısının yıllık izinde olduğu öğrenilirken, dayısının da ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiği bildirildi.

Öldürülen Mehmet Eren Parlak'ın devlet koruması altında olduğu ve Karaman Sevgi Evleri’nde kaldığı öğrenildi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün Karaman’da devlet himayesi altında bulunan bir çocuğumuzun eğitim gördüğü okuldaki başka bir çocuk tarafından silahlı saldırıya uğradığını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan çocuğumuz, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Bakanlık ekiplerimiz olayın vuku bulduğu anda ivedilikle harekete geçmiştir. Karaman’da devlet himayesinde bulunan çocuklarımız ve okulda olaydan etkilenen diğer öğrencilere yönelik psikososyal destek çalışmaları başlatılmıştır. Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olacağımız bilgisini kamuoyuna saygıyla duyururuz. Çocuğumuza Allah’tan rahmet, Bakanlık ailem

Bakmadan Geçme