• Haberler
  • Memur
  • Kasım ara tatilinde öğretmenler için de tatil mi?

Kasım ara tatilinde öğretmenler için de tatil mi?

MEB tarafından paylaşılan ara tatil takvimi ile öğrenciler için belirlenen 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasında okullar kapalı olacak. Peki, bu ara tatil öğretmenler için de geçerli olacak mı? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından paylaşılan ara tatil takvimi ile öğrenciler için belirlenen 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasında okullar kapalı olacak. Peki, bu ara tatil öğretmenler için de geçerli olacak mı? İşte detaylar…

2024 Kasım ara tatilinde öğretmenler için durum, tam anlamıyla tatil olmayacak. MEB, bu dönemde öğretmenlere yönelik mesleki gelişim seminerleri düzenleyecek. Kasım 2024'teki seminerlerin önceki yıllarda olduğu gibi online olarak gerçekleştirileceği belirtildi. Bu sayede öğretmenler, fiziksel olarak okula gitmeden eğitimlere katılabilecek.

Öğretmen seminerleri nasıl yapılacak?

 MEB, öğretmen seminerlerinin büyük bir kısmını online platformlar üzerinden düzenlemeye devam ediyor. 2024 Kasım ara tatili için de bu uygulama geçerli olacak. Öğretmenler, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden sunulan online eğitimlere katılabilecek. Eğitimler, genel müdürlerin sunumlarıyla başlayacak ve okullarda yapılan değerlendirmelerle tamamlanacak.

Nisan 2025'te yapılacak seminerlerin ise yüz yüze olması planlanıyor. Bu durumda öğretmenlerin o tarihlerde okullarda hazır bulunmaları gerekecek.

Sonuç olarak, 2024 Kasım ara tatilinde öğretmenlerin tamamen tatil yapması mümkün görünmüyor. Online seminerler sayesinde evlerinden çalışmaya devam edecekler.

Bakmadan Geçme