• Haberler
  • Memur
  • Kaymakamın aracını aratan jandarma komutanı görevden alındı

Kaymakamın aracını aratan jandarma komutanı görevden alındı

Dörtdivan Kaymakam Vekili Oğuz Yiğit'in makam aracına yapılan bomba kontrolü sonrasında, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen S.B.S. görevden alındı.

Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde 26 Temmuz 2024 tarihinde yaşanan olayda, Kaymakam Vekili Oğuz Yiğit’in makam aracına İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesinde bomba kontrolü yapıldığı için İlçe Jandarma Komutanı Teğmen S.B.S., Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na atandı. Olay sonrası başlatılan soruşturmada, nizamiyede sadece kaymakamın makam aracının kontrol edildiği tespit edildi.

Olay, Kaymakam Vekili Oğuz Yiğit’in İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyareti sırasında, makam aracının nizamiye girişinde durdurularak güvenlik kontrolünden geçirilmesiyle başladı. Görevli askerler, aracın altını ayna ile kontrol etti ve çevresinde güvenlik taraması yaptı. Bir süre bekletilen araç, kontrollerin ardından komutanlık alanına alındı. Bu olayın ardından Kaymakam Vekili Yiğit durumu rapor ederek soruşturma başlatılmasını talep etti.

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İlçe Jandarma Komutanlığı’na giriş yapan diğer 26 aracın kontrol edilmediği, sadece kaymakamın makam aracının bekletilerek kontrol edildiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu bu bilgilere ulaşıldığı vurgulandı.

Hakkında disiplin soruşturması başlatılan Teğmen S.B.S., mülkiye müfettişlerine verdiği ifadesinde, emirlerde yer alan düzenlemelere dayanarak tüm araçların kontrol edilmesi talimatını verdiğini savundu. Teğmen, “Foça Komando Okulu’nda aldığım terörle mücadele kursunda, araçlara patlayıcıların kolayca yerleştirilebileceğini öğrendim. Bu nedenle kaymakamın aracına uyguladığımız işlem, arama değil araç altı kontrolüdür” dedi.

Mülkiye müfettişlerinin, “Daha önceki kaymakamların makam araçlarını da kontrol ettiniz mi?” sorusuna Teğmen S.B.S., “Evet, eski kaymakamımızın aracını da ilk gelişinde kontrol ettik” cevabını verdi. Ancak, kaymakamın bu yönde talimat vermesi durumunda daha sonraki ziyaretlerde kontrol yapılmadığını belirtti.

Teğmen S.B.S., İl Jandarma Komutanı’nın ziyaretinde de benzer kontrollerin yapılması gerektiğini, ancak o güne dair bir talimat vermediğini ifade etti. Olay sonrası görevinden alınan S.B.S., Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na atanarak soruşturmanın sonuçlanmasını bekliyor.

Bakmadan Geçme