• Haberler
  • Memur
  • Kaza geçiren orman şefi ve ekibi iyileşmeden yangınla mücadeleye döndü

Kaza geçiren orman şefi ve ekibi iyileşmeden yangınla mücadeleye döndü

Kaza geçiren orman şefi ve ekibi, iyileşmeyi beklemeden yangınla mücadeleye geri döndü. Çanakkale'deki yangını kontrol altına almak için iki gün boyunca aralıksız çalıştılar.

**Kaza geçiren ekip iyileşmeden yangınla mücadeleye geri döndü**

Çanakkale'deki 700 hektarlık orman yangınına müdahale ederken trafik kazası geçiren orman şefi Ahmet Yüksel ve iki çalışma arkadaşı, tedavileri tamamlanmadan görevlerine dönerek yangını kontrol altına alma çalışmalarına katıldı. Tüm uyarılara rağmen görevden ayrılmayan ekip, iki gün boyunca sahada aktif mücadele etti.

Eceabat’ta orman yangınına müdahale etmek üzere yola çıkan Orman Şefi Ahmet Yüksel ve ekibi, trafik kazası geçirmelerine rağmen kısa süre içinde hastaneden taburcu olup yangınla mücadeleye devam etti.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan ve 700 hektarlık ormanlık alanı etkileyen yangına müdahale etmeye çalışan Eceabat Orman İşletme Şefliği ekibi, yangın bölgesine giderken trafik kazası geçirdi. Orman Şefi Ahmet Yüksel ve iki çalışma arkadaşı, Bigalı köyü yakınlarında otomobille çarpıştı. Kazada yaralanan ekip, ilk müdahale için Eceabat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ardından Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Çanakkale Ruhuyla Mücadele

Yaralılar, hastanedeki tedavileri tamamlanmadan görevlerine dönme kararı aldı. Tüm amirlerinin ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın dinlenme uyarılarına rağmen, Ahmet Yüksel, Çanakkale'nin tarihi ruhuyla sahaya geri dönerek yangınla mücadeleye devam etti. Yüksel, kazanın ardından bilincinin açık olduğunu ve doktorların tüm ısrarlarına rağmen taburcu olur olmaz yangın bölgesine döndüğünü belirtti.

Yangın bölgesine döndüğünde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ile görüşen Yüksel, tüm uyarılara rağmen görevini bırakmadı. “Bu ekip işi” diyen Yüksel, tüm orman teşkilatıyla birlikte iki gün boyunca yangını kontrol altına almak için canla başla çalıştı. Sahada ekibiyle birlikte hortum başında, arazözün yanında görev alan Yüksel ve arkadaşları, yangını kontrol altına almayı başardı. Şu an ise bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

 

Bakmadan Geçme