• Haberler
  • Memur
  • Kim Milyoner Olmak İster'de gündeme oturan soru: Tarih bilgisi gerektiriyor ve KPSS düzeyinde

Kim Milyoner Olmak İster'de gündeme oturan soru: Tarih bilgisi gerektiriyor ve KPSS düzeyinde

'Kim Milyoner Olmak İster' programında yöneltilen ve 300 bin TL değerindeki tarih sorusu, KPSS'ye hazırlananlar arasında büyük tartışmalara yol açtı. Sorunun zorluğu ve ödül miktarı sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Kim Milyoner Olmak İster'deki bir soru, KPSS'ye hazırlananlar arasında büyük tepki yarattı. ATV'nin programı dün akşam yeni bölümüyle ekrana geldi. 43 yaşındaki Murat Kama'ya yöneltilen 300 bin TL değerindeki 10. soru şu şekildeydi: "Islahat Fermanı hangi padişah zamanında ilan edilmiştir?" Sosyal medyada bu sorunun zorluğu ve ödülün yüksekliği sorgulandı.

 300 bin TL değerindeki 10. soru şöyleydi: “Islahat Fermanı hangi padişah zamanında ilan edilmiştir” diye soruldu. Cevap şıkları ise şunlardı:

Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan bir soru, KPSS'ye hazırlananlar arasında tepkilere yol açtı. Programda 43 yaşındaki Murat Kama'ya yöneltilen 300 bin TL değerindeki soru, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Soruyu gören ve aylardır KPSS’ye hazırlanan bir kişi soruya “Bu sorunun değeri nasıl 300 bin TL olabilir?” diye isyan etti. Tarih bilgisi gerektiren bu sorunun KPSS düzeyinde olduğunu belirten aday, “Bizim sınavda muhatap olduğumuz konular programda kaç bin liralık sorulara denk geliyor ama biz hala yetersiz görülüp mülakata alınıyoruz” ifadesini de kullandı.

Kullanıcıya sosyal medyadan pek çok kişi de destek verdi. Paylaşımın altına şu mesajlar geldi:

- Şu soruyu bilene 300 bin veriyorsa bana milyonlar vermesi lazım tarih alan derslerimden sonra…

- 8 sene oldu hala hatırlıyorum.

- Şaka mı…

- İşin daha da kötü yanı, bu soru bizim için çerez sınıfında…

Bakmadan Geçme