• Haberler
  • Memur
  • Konya'da birçok okulda yabancı öğrenci sayısı Türk öğrenci sayısını geçti

Konya'da birçok okulda yabancı öğrenci sayısı Türk öğrenci sayısını geçti

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, kentteki bazı okullarda yabancı öğrenci sayısının Türk öğrenci sayısını geçtiğini belirterek durumu Meclis gündemine taşıdı.

Eski milli futbolcu ve teknik adamlardan İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'daki bazı okullarda yabancı öğrenci sayısının Türk öğrenci sayısını geçtiğini belirtti. Bu durumu Meclis gündemine taşıyan Karaman, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yönelttiği soru önergesinde, "Türk okullarında Türk çocuklarını adeta azınlık durumuna düşüren bu uygulamaların sebebi nedir?" ifadelerini kullandı.

Karaman, hazırladığı soru önergesinde, "Devletimizin okullarında Türk çocukları adeta azınlık durumuna düşürülmektedir. Türk öğrencilerin gelişimini olumsuz etkileyen ve eğitimin kalitesini düşüren bu uygulama, nesillerimize etki edecek çok ciddi bir hatadır. Türk kültürüne ve Türk milli eğitim sistemine büyük zarar veren bu uygulamadan dönülmesi, milli devletimizin geleceği için zorunluluktur" dedi.

Karaman, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e şu soruları yöneltti:

1. Ekim 2024 itibarıyla Konya ilimiz genelinde kaç yabancı uyruklu öğrenci Bakanlığınıza bağlı okullarda eğitim görmektedir?
2. Bakanlığınıza bağlı okullarda eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin geldikleri ülkelere göre dağılımı nedir?
3. Konya genelinde yabancı uyruklu öğrencilerin oranının okulun toplam mevcudunun %50'sinden fazla olduğu okul sayısı kaçtır?
4. Konya genelinde yabancı öğrencilerin toplam okul mevcudunun yarısından fazla olduğu okulların isimleri nelerdir?
5. Bu okulların toplam mevcutları kaçtır ve buralarda eğitim gören yabancıların uyruklara göre dağılımı nasıldır?
6. Mevcudunun %80'inden fazlası yabancı öğrencilerden oluşan okullarda Türk öğrencilerin yaşadığı/yaşayabilecekleri zorluklarla ilgili olarak Bakanlığınız bir çalışma yapmış mıdır?
7. Bakanlığınız, okul mevcudunun %80'ini geçen yabancı uyruklu öğrencilerin seyrekleştirilmesiyle ilgili bir planlama yapmakta mıdır?
8. Türk kültürüne ve Türk milli eğitim sistemine büyük zarar veren bu uygulamalar ne gerekçe ile Bakanlığınızca devam ettirilmektedir?
9. Türk okullarında Türk çocuklarını adeta azınlık durumuna düşüren bu uygulamalardaki ısrarınızın sebebi nedir?

 

Bakmadan Geçme