• Haberler
  • Aktüel
  • Köpek terörüne son vermek için daha kaç canın gitmesi gerekiyor?

Köpek terörüne son vermek için daha kaç canın gitmesi gerekiyor?

Şehir merkezlerinde dahi sürüler halinde dolaşan köpekleri görmek sıradan hale gelmiştir. Hayvanlar fıtratları gereği aç kalınca veya başka nedenlerden dolayı çocuklara veya büyüklere saldırabilmektedir.

Gün geçmiyorki köpek saldırılarına ilişkin bir habere rastlanmasın. Saldırılarda ölen, yaralanan ve sakat kalanlar düşünüldüğünde İktidarın harekete geçmesi için daha kaç canın yanması gerekiyor? Ya da bir milletvekilinin çocuğunun mu yaralanması veya can vermesi gerekiyor?

Okula giden çocukların yaşadığı korku ve endişe ise cabası. Malum her çocuk servisle güven içerisinde okula gidemiyor. Feryatların göklere ulaşmasına rağmen İktidarın çaresizlik içerisinde sessiz kalması ve kulağını tıkaması anlaşılabilir bir durum değildir.

Başıboş köpekler sürüler halinde büyükşehir sokaklarında adeta devriye atar hale gelmiştir. Hayvan severlerin şerrinden emin olmak için canlar yok oluyor. 

Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde böyle bir rezaletle karşılaşıl(a)maz. Hiçbir gelişmiş ülkede sahipsiz başıboş hayvanın sokaklarda dolaştığına rastlayamazsınız ya da köpek saldırısında yaralanan veya ölen insan haberi göremezsiniz.

Bir grup hayvan severin şerrinden emin olmak için adeta çocukların can vermesine gözyumuluyor. Elbette hayvanların canı da kıymetlidir ancak bunun bedelini insan canıyla ödemek istemiyoruz. 

Dünyayı yeniden keşfe çıkmaya gerek yok. Gelişmiş dünya bu sorunu nasıl çözdüyse aynı yolla çözmekten başka çare yoktur vesselam.

Bakmadan Geçme