• Haberler
  • Sınav
  • KPSS 2024 Lisans sonuçları açıklandı: Soru iptali ve cevap şıkkı düzeltmesi de var

KPSS 2024 Lisans sonuçları açıklandı: Soru iptali ve cevap şıkkı düzeltmesi de var

ÖSYM, 2024 KPSS Lisans sınavlarına ait sonuçları açıkladı bazı soruların iptali ve cevap düzeltmeleri dikkat çekti.

KPSS 2024 Lisans sonuçları açıklandı: Soru iptali ve cevap şıkkı düzeltmesi de var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sonuçlarını açıkladı. Yapılan resmi açıklamada, 14 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı ile 20 ve 21 Temmuz tarihlerinde uygulanan Alan Bilgisi sınavları ve 4 Ağustos 2024’te düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavlarına ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığı bildirildi.

ÖSYM'nin açıklamasına göre, sınav sonuçlarına ilişkin değerlendirme süreci titizlikle yürütüldü. Bu kapsamda, her bir sınavın madde analizleri derinlemesine incelendi, cevap anahtarları kontrol edildi ve yapılan itirazlar bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirildi. Söz konusu incelemeler sonucunda, 14 Temmuz’da gerçekleştirilen Genel Yetenek Testi Temel Soru Kitapçığı’ndaki 42 numaralı sorunun iptaline karar verildi. Ayrıca, Genel Kültür Testi Temel Soru Kitapçığı’ndaki 13 numaralı sorunun cevabı "A"dan "C"ye, 4 Ağustos’ta düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) Kimya/Kimya Teknolojisi Alanı Temel Soru Kitapçığı’ndaki 30 numaralı sorunun cevabı ise "B"den "D"ye olarak düzeltildi.

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan "www.osym.gov.tr" üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişim sağlayabilecekler. 

ÖSYM, aynı zamanda 2024 KPSS Lisans sınavlarının cevap kağıtlarını ve adayların bu kağıtlara yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen verileri de erişime açtı. 14 Temmuz, 20-21 Temmuz ve 4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen sınavlara ait cevap kağıtları, soruların doğru cevapları ve adayların verdikleri yanıtlar, "https://ais.osym.gov.tr" adresinden saat 11.00 itibarıyla 10 gün süreyle erişilebilir olacak.

Adaylar, sisteme giriş yaparak sınavda kullandıkları cevap kağıtlarını ve bu kağıtlara yapmış oldukları işaretlemeleri görüntüleyebilecekler. Ayrıca, soruların ve doğru cevapların yer aldığı formda her bir sorunun detaylarına ulaşabilecek, verdikleri yanıtları doğru cevaplarla karşılaştırabilecekler. Sistem üzerinden ayrıca, adayların sınavdaki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayılarıyla birlikte ham puanları da görülebilecek.

Bu yıl KPSS'ye giren adaylar, açıklanan sonuçlarla birlikte sınavlarda iptal edilen ve düzeltilen sorulara yönelik olarak da bilgilendirildi. Sınav sonuçlarının ardından itiraz süreci de devam ederken, adayların sınav sonuçlarına yönelik memnuniyetlerini ve itirazlarını ÖSYM'nin belirlediği kanallar üzerinden iletmeleri bekleniyor.

ÖSYM'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"14 Temmuz 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ile 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde uygulanan 2024-KPSS Alan Bilgisi ve 4 Ağustos 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup 14 Temmuz 2024 tarihinde uygulanan Genel Yetenek Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 42 numaralı sorunun iptal edilmesine, Genel Kültür Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 13 numaralı sorunun “A” olarak verilen cevabının “C” olarak düzeltilmesine; 4 Ağustos 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) Kimya/Kimya Teknolojisi Alanı Temel Soru Kitapçığı’ndaki 30 numaralı sorunun "B" olarak girilmiş cevabının "D" olarak düzeltilmesine karar verilerek değerlendirme süreci tamamlanmıştır."

memur5.com

Bakmadan Geçme