• Haberler
  • Sınav
  • KPSS'de hatalı soru tespit edildi mi? Konu TBMM gündeminde

KPSS'de hatalı soru tespit edildi mi? Konu TBMM gündeminde

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşat Zorlu, KPSS sınavında hatalı sorular bulunduğu iddialarını gündeme getirerek TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu. S

Yİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşat Zorlu, 14 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen KPSS sınavında hatalı sorular bulunduğu iddialarına iliykin TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu. Zorlu, sınavın özellikle coğrafya, tarih, Türkçe ve matematik bölümlerinde hatalı sorular olduğuna dair iddiaların ciddi bir endişe yarattığını belirtti.

Zorlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Yüzbinlerce gencimizin sınav sonuçlarını etkileyecek bu iddialar karşısında Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdim” ifadelerini kullandı.

Önergede Yer Alan Sorular

1. KPSS Sınavında Hata Tespiti: Bu yıl yapılan KPSS sınavında hatalı sorular tespit edilmiş midir?

2. İtiraz Başvuruları: Hatalı sorular konusunda itiraz başvurusu yapılmış mıdır? Yapılmışsa, hangi sorular için itiraz edilmiştir?

3. İnceleme Süreci: İtirazlara yönelik bir inceleme yapılmış mıdır?

4. Yapay Zeka Kullanımı: Sorular hazırlanırken yapay zeka yöntemlerinden yararlanılmış mıdır?

5. İtiraz Ücretleri: Yanlış hazırlanan sorular için itiraz yapıldığında ayrıca bir ücret alınmakta mıdır?

6. Karar ve Etkiler: Hatalı soru tespiti yapılmışsa, ne gibi bir karar alınmıştır ve bunun sınav sonuçlarına etkisi nedir?

 

Bakmadan Geçme