KPSS'de soru iptal ihtimali çok yüksek

14 Temmuz 2024 tarihinde yapılan KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavları sonrasında bazı soruların iptali bekleniyor. Birçok aday, hatalı ve çift doğru cevaplı sorular nedeniyle ÖSYM'ye tepkili.

14 Temmuz 2024 tarihinde yapılan KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavları sonrasında bazı soruların iptali bekleniyor. Birçok aday, hatalı ve çift doğru cevaplı sorular nedeniyle ÖSYM'ye tepkili.**

KPSS'de Soru İptali Olacak mı?

2024 yılı KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavları 14 Temmuz 2024 tarihinde yapıldı. Birçok aday, hatalı sorular ve çift doğru cevaplı sorular nedeniyle ÖSYM'ye tepkili. Bazı adaylar ve öğretmenler, en az beş sorunun iptal edilmesi gerektiğini belirtiyor. Gelen tepkiler üzerine ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, itirazları değerlendirdiklerini ve hak kaybı yaşanmayacağını açıkladı.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy şunları kaydetti:

"KPSS Lisans Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarına yönelik itiraz süreci bugün itibarıyla tamamlanmıştır. Adaylarımızdan gelen itirazlar, alanında uzman akademisyenlerden oluşan komisyonlarımız tarafından titizlikle incelenmektedir. İtirazların değerlendirilme süreci, adaylarımızın hak kaybı yaşamayacağı şekilde ivedilikle tamamlanacaktır."

 

Bakmadan Geçme