• Haberler
  • Sınav
  • KPSS maratonunda 461 bini aşkın adayın katılımıyla son viraj

KPSS maratonunda 461 bini aşkın adayın katılımıyla son viraj

Bugünkü KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ve KPSS İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı hakkında son uyarılar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM), bugün (4 Ağustos 2024 Pazar) gerçekleştirilecek KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ve KPSS İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı hakkında son uyarılar...

ÖSYM'nin açıklamasına göre, ÖABT, sabah saat 10.15’te başlayacak ve adaylara 75 soru için 120 veya 150 dakika süre verilecek. İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Sınavı ise 14.45’te başlayacak ve adaylar 120 dakika süreye sahip olacak.

 

Saat 10.00’dan sonra ve 14.30’dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak, ek süre talep edenler ise 30 dakika ilave süre kullanabilecek. Kimlik kartı kaybeden ya da eksik kimlik bilgileri bulunan adaylar, sınav günü il ve ilçe nüfus müdürlüklerinden geçici kimlik belgesi alabilecek.

 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yılki KPSS oturumlarına 461 bin 763 adayın başvurduğunu belirtti. Sınavlar 81 ilde 103 merkezde, 1362 binada ve 20 bin 286 salonda yapılacak. 63 bin 593 görevli ve 6 bin 834 emniyet mensubu sınav güvenliğini sağlayacak. Ayrıca, gaziler, şehit ve gazilerin eş ve çocukları ile 555 engelli aday sınav ücretinden muaf tutuldu.

 

Ersoy, hafta sonu yapılacak KPSS Lisans sürecinin ardından Ön Lisans, Ortaöğretim ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavlarının gerçekleştirileceğini açıkladı ve sınav görevlilerine, emniyet mensuplarına ve nüfus müdürlüğü personeline teşekkür etti.

 

KPSS adaylarına başarılar dileyen Ersoy, sınav günü açık tutulacak nüfus müdürlüklerinin adres ve saatlerine ÖSYM’nin web sitesinden erişilebileceğini duyurdu.

Bakmadan Geçme