• Haberler
  • Aktüel
  • Kripto para borsası BtcTurk'e siber saldırı iddiası: Maliyet 54 milyon dolar mı?

Kripto para borsası BtcTurk'e siber saldırı iddiası: Maliyet 54 milyon dolar mı?

Türkiye'nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk, 22 Haziran'da yaşanan siber saldırı sonrasında kripto para çekim işlemlerini geçici olarak durdurduğunu duyurdu

Türkiye'nin önde gelen kripto para borsalarından biri olan BtcTurk, 22 Haziran'da gerçekleşen bir siber saldırıya maruz kaldığını duyurdu. Borsanın resmi web sitesinden yapılan açıklamada, bu saldırı sonucunda kontrol dışı çekimlerin yaşandığı ve birtakım kripto varlıklarının etkilendiği belirtildi.

Açıklamada, saldırının özellikle 10 farklı kripto paranın sıcak cüzdanlarında bulunan bakiyeleri etkilediği, ancak borsanın büyük çoğunluğunun varlıklarını soğuk cüzdanlarda güvende tuttuğu vurgulandı. Saldırının boyutu ve mali zarar miktarı hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, BtcTurk'ün kripto para yatırma ve çekme işlemlerini geçici olarak durdurduğu bildirildi.

Kullanıcıların varlıklarının bu saldırıdan etkilenmeyeceği güvencesi verilirken, olayla ilgili detaylı araştırmaların devam ettiği ve resmi makamlarla da temas halinde olunduğu belirtildi.

Kripto para analisti ZachXBT ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saldırının maliyetinin yaklaşık 55 milyon dolar olduğunu iddia etti. ZachXBT, saldırganın 1,96 milyon Avax (54,2 milyon dolar) değerinde kripto parayı Coinbase ve THORChain'e aktardığını ve daha sonra bu paraları farklı cüzdanlara transfer ettiğini ifade etti.

Olay, kripto para piyasalarında güvenlik endişelerini artırırken, BtcTurk kullanıcılarının güvenliği ve varlıklarının korunması için önlemler almaya devam ettiği belirtiliyor. 

Bakmadan Geçme