• Haberler
  • Memur
  • Lefkoşa'dan Prag'a büyükelçi oldu: Metin Feyzioğlu, Egemen Bağış'ın yerine geldi

Lefkoşa'dan Prag'a büyükelçi oldu: Metin Feyzioğlu, Egemen Bağış'ın yerine geldi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atanırken, mevcut Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise Prag Büyükelçisi olarak görevlendirildi.

Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan yeni atamalarla, Metin Feyzioğlu Prag Büyükelçiliği görevine getirildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın gerçekleştirdiği atamalar kapsamında, diplomatik temsilciliklerde önemli değişiklikler yapıldı. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atanırken, mevcut Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise Prag Büyükelçisi olarak görevlendirildi.

Bu değişiklikle birlikte, Prag Büyükelçiliği görevini yürüten Egemen Bağış'ın yerine Metin Feyzioğlu geçti. Feyzioğlu'nun yeni görevine kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor. 

Özgür Özel şikayetçi olmuştu

Feyzioğlu, 20 Temmuz'da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in tepkisini çekmişti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resmi törenlere katılan Özgür Özel, resmi törenlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamıytı. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun kendilerini karşılamadığını söyleyen  Özel, bu durumu Dışişleri Bakanlığı’na bildireceklerini belirterek “Dünyanın neresine gidersek gidelim, büyükelçilerimiz bizleri karşılıyorlar. Gelemezlerse mutlaka bir görevli orada oluyor. Ama biz ne büyükelçi, ne büyükelçilikten kimseyi havaalanında da görmedik. Herhangi bir yerde hatırımızı dahi sormadılar” demişti.

Bakmadan Geçme