LGS sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sonuçlarını 28 Haziran'da açıklayacak. Öğrenciler, gelecek haftaya odaklandı!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları, 28 Haziran Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklanacak. Türkiye genelinde 973 yurt içi sınav merkezinde ve 11 yurt dışı sınav merkezinde düzenlenen bu sınavda, toplam 1 milyon 38 bin 192 ortaokul 8. sınıf öğrencisi ter döktü. İlk oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden oluşan 50 soru, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 40 soru soruldu.

Sınav sonuçları, öğrencilere 28 Haziran'da duyurulacak ve sınav sonuç belgeleri elektronik ortamda erişime sunulacak. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci resmen başlamış olacak. Sınavda yer almayan öğrencilerin lise yerleştirmeleri ise yerel yerleştirme yöntemiyle belirlenecek.

İşte sınavla ilgili tüm detaylar:

- Başvuru Sayısı: Bu yıl LGS'ye 8. sınıftaki 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu.

- Sınav Yeri ve Salonlar: Sınav, iki oturumda gerçekleştirildi. Yurt içinde 973 sınav merkezinde, 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda; yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okuldaki 35 salonda yapıldı.

- Sınav İçeriği: Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisiyle yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltildi.

- Cevap Anahtarları ve Kitapçıklar: Cevap anahtarları, sınavdan kısa bir süre sonra yayımlandı. Öğrenciler, sınav kitapçıklarını sınavdan bir gün sonra girdikleri okullardan alabilecekler.

- Sınav Sonuçları: LGS merkezi sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak. Aynı gün, Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak.

Bakmadan Geçme