• Haberler
  • Memur
  • Lüks yaşam sahiplerine yakın takip: Sanatçı, sporcu ve kuyumcular...

Lüks yaşam sahiplerine yakın takip: Sanatçı, sporcu ve kuyumcular...

Yeni ekonomi paketiyle, lüks ev ve araba sahiplerinin vergi ödemeleri artırılacak, özellikle sanatçılar, sporcular ve kuyumcular yakın takibe alınacak.

Yeni ekonomi paketi kapsamında, lüks ev ve arabalara sahip olmasına rağmen vergi ödemeyen gruplar dikkatli bir şekilde incelenecek. Özellikle magazin, sanat ve spor dünyasındaki ünlü isimler ile kuyumcuların kayıt dışı kazançları mercek altına alınacak. 

TBMM'de Yeni Düzenlemeler

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması beklenen yeni düzenlemeler, az kazananların az, çok kazananların ise çok vergi ödeyeceği bir sistemi hedefliyor. Meclis’in açılmasıyla birlikte gündeme gelecek olan bu ikinci ekonomi paketi, milyon dolarlık evlerde oturup, lüks arabalarla gezen ve vergi yükümlülüğünden kaçan kesimlere yönelik sıkı denetimler getirecek.

Kapsama Girecek Sektörler

AK Parti’nin ekonomi kurmayları, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye yönelik kararlılıklarını vurgularken, sanatçılar, sporcular, kuyumcular ve diğer lüks yaşam sahiplerinin vergi ödemelerine ilişkin düzenlemelerin teklifin önemli bir parçasını oluşturacağını belirtiyor. Bu gruplar, asgari düzeyde vergi ödemek zorunda kalacak ve kayıt dışı kazançlarını bildirmekle yükümlü olacak.

Kayıt Dışılığa Son Verilecek

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu yeni düzenleme, “kayıt dışılığa son” sloganıyla hayata geçirilmek isteniyor. AK Parti yetkilileri, lüks hayat yaşayan ama vergi yükümlülüğünden kaçan grupların inceleneceğini ve gerekli adımların atılacağını ifade ediyor.

Bakmadan Geçme