• Haberler
  • Memur
  • Maaşlardaki artış muhtarlığa talebi patlattı

Maaşlardaki artış muhtarlığa talebi patlattı

31 Mart yerel seçimlerine doğru, muhtarlık pozisyonlarına olan talebin beklenenden daha yüksek olduğu görülüyor.

31 Mart yerel seçimlerine doğru, muhtarlık pozisyonlarına olan talebin beklenenden daha yüksek olduğu görülüyor. Son dönemlerde muhtar maaşlarındaki artış, yerel seçimlerde aday olan muhtar adaylarında patlamaya sebep oldu. Muhtar adaylarının reklamları hemen hemen her yerde karşımıza çıkıyor. 31 Mart seçimlerinden muhtar olarak seçilenlerin ne kadar ücret alacakları ise merak konusu.

2108 sayılı Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası'nın 1’inci maddesine göre; köy muhtarları ile şehir ve kasaba mahalle muhtarlarına, 14.750 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan miktarda aylık ödenek veriliyor. Bu ödenek, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutuluyor. Bu ödeneğin net tutarının net asgari ücret tutarının altında kalması halinde aradaki fark, ödenek için öngörülen usul ve esaslar çerçevesinde herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ayrıca ödeniyor.

Ocak ayı itibarıyla memur maaş katsayısının %50 oranında arttığını varsaydığımızda bu tutar 14.750x0.760871 = 11.222,84 TL olup bu tutar asgari ücretin altında kaldığı için muhtar maaşları 17.002 TL olarak ödenecek.

Bakmadan Geçme