• Haberler
  • Aktüel
  • Mansur Yavaş: Çok rahatsızım, gündem emekli, aç insanlar olmalı

Mansur Yavaş: Çok rahatsızım, gündem emekli, aç insanlar olmalı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, 'Gündem emekli olmalı, aç insanlar olmalı' diyerek istifa ve adaylık tartışmalarına tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’den istifa edeceği ve cumhurbaşkanı adaylığına yönelik spekülasyonlara tepki gösterdi.

Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin'e konuşan Yavaş, gündemin Türkiye’nin gerçek sorunları olması gerektiğini belirterek, “Çok çok rahatsızım. Halbuki gündem emekli olmalı, aç insanlar olmalı, eğitimde yaşanan sorunlar olmalı. Yerimizdeyiz” dedi. İstifa gibi bir düşüncesinin olmadığını vurgulayan Yavaş, “Olur mu öyle şey! Hayır, hayır, hayır... Bize halk görev verdi, partimiz aday gösterdi, benim görevim Türkiye’ye örnek olacak en güzel çalışmaları yapmak” diye konuştu.

Yavaş, açıklamalarında, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarının gündemi işgal ettiğini ifade ederek, bu durumun Türkiye'nin mevcut sorunlarının konuşulmasının önüne geçtiğine dikkat çekti. “Televizyonda konuşulacak konu halkın yaşadığı mağduriyetler olması lazım. Bunların önüne geçmeye bizim hakkımız yok ki!” diyerek, medyada yer alan tartışmaların toplum üzerindeki olumsuz etkilerini dile getirdi.

Erken seçim tartışmalarına da değinen Yavaş, muhalefetin bu konudaki taleplerinin haklı olduğunu ancak erken seçim önerilerinin, toplumu birbirine düşürmek amacıyla yapıldığını savundu. “Erken seçime muhalefet zorluyor. Haklı zaten. Halk sesini çıkarmaya başladı. Aritmetik olarak hükümet, ‘Evet yapacak bir şey kalmadı. Bir güven tazeleyelim’ demedikleri sürece seçime de gidilemiyor maalesef” ifadelerini kullandı. Bu çerçevede, toplumda yaratılan kutuplaşmanın, iktidarın işine yaradığını belirtti.

“Kim öle kim kala” diyerek, gelecekteki siyasi tartışmalara dair belirsizliğini vurgulayan Yavaş, “Zamanı gelince bu meselelerin konuşulacağını söyleyebilirim. Gerçekten durum bu. O günlere erişecek miyiz? Bakalım Türkiye ne olacak? Ne krizler yaşayacak? Düzelecek mi?” şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş, kamuoyunda tartışma yaratan fitne imalarına da değinerek, gazetecilerin ve danışmanların tahrik edici açıklamalar yaptığını, bu durumun kendisini çok rahatsız ettiğini belirtti. “Bir iki sefer açıklama yapıldı ama orada kaldı ama susturulmaları gerekiyor. İnsanları birbirine düşürüyorlar” ifadeleriyle, bu tür açıklamaların toplumsal barışı tehdit ettiğine dikkat çekti.

 

Bakmadan Geçme