Mansur Yavaş mazbatasını aldı

Yavaş sosyal medya hesabından 'Bugün mazbatamızı teslim aldık. Başkent'i 5 yıl daha bizlere emanet ettiniz. Desteğiniz için sonsuz teşekkürlerimle.' paylaşımında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına 31 Mart'taki yerel seçimlerde ikinci kez seçilen Mansur Yavaş mazbatasını aldı.

Yavaş sosyal medya hesabından "Bugün mazbatamızı teslim aldık. Başkent'i 5 yıl daha bizlere emanet ettiniz. Desteğiniz için sonsuz teşekkürlerimle." paylaşımında bulundu.

Rakibi Turgut Altınok'a yaklaşık yüzde 30 fark atarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını ikinci kez kazanan Yavaş mazbatasını alarak resmen göreve başlamış oldu. 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Mansur Yavaş %60,44 oy oranıyla 1.999.281 oy alarak birinci sırada yer aldı. Yavaş, rakibi Altınok'a yaklaşık yüzde 30 fark atarak ipi göğüsledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Turgut Altınok %31,68 oy oranıyla 1.048.076 oy ile ikinci oldu.

Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Suat Kılıç %3,13 oy oranıyla 103.682 oy ile üçüncü oldu.

ZAFER Partisi adayı Hüseyin Bartu Soral %1,51 oy oranıyla 49.954 oy ile dördüncü sırada yer buldu. 

Mansur Yavaş Kimdir?

Mansur Yavaş, Türk avukat, siyasetçi ve şu anda görevde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. İşte kariyeri ve yaşamıyla ilgili önemli başlıklar:

- Doğum Tarihi ve Yeri: 23 Mayıs 1955 tarihinde Beypazarı, Ankara'da doğdu. Şu anda 68 yaşındadır.
  
- Eğitim: İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.
  
- Siyasi Kariyer: Yavaş, siyasi kariyerine Milliyetçi Çalışma Partisi'nde başladı ve daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi'ne geçti. 2013 yılında Cumhuriyet Halk Partisine katıldı. 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı oldu fakat seçimi kaybetti. 2018'de CHP'ye geri döndü ve 2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye başkanı seçildi.
  
- Aile: Nursen Yavaş ile evlidir ve çiftin 2 çocuğu bulunmaktadır.
  
- Ödüller: Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemde birçok ödül aldı. Bunlar arasında "2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi", "Yılın Belediye Başkanı", "2020 Şeffaflık Ödülü" ve "Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü" bulunmaktadır.
  
- Görev Süresi: 2019 yılından itibaren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır.
  
- 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi: 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasının ardından Mansur Yavaş da cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak isimlendirildi.
  
- 2024 Yerel Seçimleri: 2024 yerel seçimlerinde tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu ve oyların %60.35'ini alarak seçimi kazandı.

 

   

Bakmadan Geçme