Mansur Yavaş'tan yolsuzlukla mücadele mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kamu kaynaklarının israfını önlemek ve şeffaflığı sağlamak için yöneticilerin hesap verebilir olduğu bir sistemin kurulması gerektiğini söyledi.

Çankaya Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve çok sayıda konsey üyesinin katıldığı toplantıda, mevcut başkan Mustafa Coşar yeniden aday gösterildi.

Genel Kurul’da konuşan Mansur Yavaş, Türkiye’de yolsuzlukların ve kamu kaynaklarının israfının önüne geçmek için yöneticilerin hesap verebilir bir sistemin kurulması gerektiğini vurguladı. Yavaş, kent konseylerinin önemine değinerek, "Ankara’da bizden önce de Kent Konseyi vardı ama bir defa bile Genel Kurul yapılmamıştı" dedi. Yavaş, şeffaflık, hesap verebilirlik ve demokratik bilinç konularında mevcut sistemin yetersiz olduğunu belirtti.

Mansur Yavaş, "Eğer Türkiye'de yolsuzlukları ortadan kaldırmak, insanlardan toplanan tertemiz paraların doğru yerlere harcanmasını sağlamak istiyorsak, yöneticilerin hesap verebileceği bir sistemi kurmalıyız. Çünkü biz millet adına harcamalar yapıyoruz" dedi. Ayrıca, yöneticilerin vatandaşları azarlama yetkisi olmadığını belirten Yavaş, "Kamudaki hiçbir memur sizi azarlayamaz. Siz bir memursunuz, maaşınızı halktan alıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Yavaş, Türkiye'de gerçek demokrasinin ancak kamu kaynaklarının şeffaf bir şekilde yönetilmesiyle sağlanabileceğini vurgularken, yönetim anlayışındaki değişimin yolsuzlukların önüne geçilmesi açısından hayati önem taşıdığını ifade etti.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ise konuşmasında kamu ve sivil toplum arasındaki ilişkilerin sağlıklı ve verimli bir şekilde sürdürülebilmesi için kent konseylerinin kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Kent Konseyi Başkanı Mustafa Coşar da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınarken, konseyin herkesin katılımına açık olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme