• Haberler
  • Memur
  • Mardin'de nöbetçi öğretmen, boksör kardeşlerce darbedildi

Mardin'de nöbetçi öğretmen, boksör kardeşlerce darbedildi

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde nöbetçi öğretmen Yusuf E., 'kapı açma' meselesi nedeniyle biri amatör boksör olan iki kardeş tarafından darbedildi.

Mardin'in Mazıdağı ilçesindeki Hediye Alay Aktaş Anaokulu'nda nöbetçi öğretmen Yusuf E., 'kapı açma' tartışması nedeniyle biri amatör boksör olan iki kardeş tarafından darbedildi. Olay, okulun güvenlik kameralarına yansırken, öğretmen hastaneye kaldırıldı. Saldırgan iki kardeş ise polis tarafından gözaltına alındı.

**Kapı Açma Tartışması Kavga ile Sonuçlandı**  
Olay, dün öğle saatlerinde Hediye Alay Aktaş Anaokulu'nda yaşandı. İddiaya göre, kapalı olan ana kapıdan girmek isteyen biri amatör boksör iki kardeş, nöbetçi öğretmen Yusuf E.’den kapıyı açmasını istedi. Öğretmen, anahtarın yanında olmadığını ve diğer kapıdan giriş yapmalarını söyledi. Bunun üzerine başlayan tartışma, kısa süre içinde büyüyerek yumruklu ve kemerli bir kavgaya dönüştü.

Kardeşlerden biri öğretmene yumrukla saldırırken, diğeri kemerle darp etmeye başladı. Duruma müdahale eden diğer öğretmenler kavgayı güçlükle sonlandırdı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Mazıdağı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğretmen Yusuf E.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Darp raporu alan öğretmenin şikayeti üzerine iki kardeş polis tarafından gözaltına alındı. Saldırganların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.


Olayla alakalı Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Mardin İl Başkanı Abdulselam Demir, saldırıya tepki göstermek için üyeleriyle birlikte okulun önünde bir basın açıklaması düzenledi. Demir, öğretmenlere yönelik şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiğini vurgulayarak, “Eğitimcinin itibarı korunmalı, yasal güvence ile korunmalıdır. Bu saldırı sıradan bir olay değildir, öğretmenimize yönelik bu şiddeti kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

Açıklamada, eğitimcilerin toplumu şiddetten uzaklaştırmak gibi önemli bir görevi olduğunu belirten Demir, öğretmenlerin şiddet karşısında korunması gerektiğini ve bu tür olaylara karşı ağır cezaların uygulanması gerektiğini ifade etti.

Bakmadan Geçme