• Haberler
  • Memur
  • MEB'den 24 Kasım Öğretmenler Günü için kapsamlı kutlama genelgesi

MEB'den 24 Kasım Öğretmenler Günü için kapsamlı kutlama genelgesi

Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün yurt içi ve yurt dışı temsilciliklerinde çeşitli etkinliklerle kutlanmasını içeren bir genelge yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün geniş kapsamlı etkinliklerle kutlanmasına ilişkin bir genelge yayımladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, Öğretmenler Günü’nün, eğitim camiasının fedakar neferleri olan öğretmenlere teşekkür etmek için bir vesile olduğuna vurgu yapıldı. Bu çerçevede, öğretmenlerin ve halkın kutlama programlarına ve etkinliklere en üst seviyede katılım göstermesi gerektiği belirtildi.

Genelgede, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerinin en temel yapı taşlarından biri olarak öğretmenler gösterildi. Bu doğrultuda, yurt içinde ve dış temsilciliklerde yapılacak olan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliklerinin, öğretmenler arasındaki mesleki dayanışmayı, sevgi ve saygı bağlarını güçlendirmeyi, öğretmenlik mesleğinin toplumdaki değerini yüceltmeyi ve saygınlığını artırmayı hedeflediği ifade edildi.

Kutlama Kurulları Oluşturulacak

Genelge kapsamında, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul ve kurum müdürlükleri ile dış temsilciliklerde kutlama kurulları oluşturulacağı belirtildi. Bu kurulların, öğretmenler, öğrenciler, okul ve kurum yöneticileri, okul-aile birlikleri, veliler, kamu ve özel kurumlar, sivil toplum kuruluşları ile basın-yayın kuruluşlarının etkin katılımını sağlayarak kutlama programlarını hazırlayacağı ifade edildi.

Aday Öğretmenler Yemin Edecek

24 Kasım itibarıyla adaylık sürecini tamamlamış olan öğretmenlerin yemin etmeleri sağlanacak ve yıl içinde emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi takdim edilecek. Şehit öğretmenler kabirleri başında anılacak, şehit öğretmenlerin aileleri ve huzurevlerinde kalan emekli öğretmenler ziyaret edilecek. Ayrıca, emekli öğretmenlerin emekli oldukları okullardaki programlara davet edilmesine öncelik verilecek.

Bilimsel, Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler Düzenlenecek

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile dış temsilcilikler, dijital ortamlarda öğretmenlerin mesleki dayanışmasını güçlendirecek bilgi paylaşımlarına, bilimsel, kültürel ve sanatsal faaliyetlere yer verecek. Öğretmen, öğrenci ve veliler arasında öğretmenlik mesleğiyle ilgili anı, resim, şiir, kompozisyon, kısa film, fotoğraf gibi yarışmalar düzenlenecek, dereceye giren eserler 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerinde sergilenecek.

Spor Müsabakaları ve Paneller Düzenlenecek

Genelgeye göre, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak öğretmenlerden oluşan takımlar arasında spor müsabakaları düzenlenecek. Ayrıca, mesleki başarılarıyla öne çıkan öğretmenlerin başarı öykülerini meslektaşlarıyla ve öğretmen adaylarıyla paylaşabilecekleri konferans, panel ve söyleşiler gerçekleştirilecek. 

Öğretmenlere Yönelik İndirim Kampanyaları Düzenlenecek

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kapsayan hafta ve yıl içinde, kamu ve özel kurumlarla iş birliği yapılarak öğretmen ve öğrencilere yönelik indirim kampanyaları düzenlenecek. Öğretmenlere verilecek hediyelerde ise mesleki etik ilkeler gözetilecek.

Ağaç Dikimi Etkinliği Düzenlenecek

Son olarak, il ve ilçelerde kamu kurumlarıyla iş birliği yapılarak 100’üncü Yıl Eğitim Ormanı’nda ağaç dikimi etkinliği gerçekleştirilecek. Bu etkinlik ile çevre bilincinin artırılması ve geleceğe yönelik sürdürülebilir eğitim faaliyetlerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Bakmadan Geçme