• Haberler
  • Memur
  • MEB'in yeni adımı: mesleki eğitim öğrencileri için okul pansiyonlarında konaklama kolaylığı

MEB'in yeni adımı: mesleki eğitim öğrencileri için okul pansiyonlarında konaklama kolaylığı

Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin konforu ve erişimi için okul pansiyonlarında yapılan önemli düzenlemelerle mesleki eğitim öğrencilerinin konaklama imkanlarını artırıyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, okul pansiyonlarına ilişkin önemli düzenlemeler içeren yönetmelikte değişiklikler yaparak mesleki eğitim öğrencilerinin konaklama imkanını genişletti. Yayımlanan yönetmelik, öğrencilerin pansiyonlara kayıtlarını elektronik ortamda kolaylaştırırken, parasız yatılılık başvuru şartları ve mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin durumuna yönelik düzenlemeler getiriyor.

- Yeni düzenlemeyle, öğrencilerin uzaktan başvuru yöntemiyle elektronik ortamda kayıt yaptırabilmelerine olanak sağlanıyor.
- Parasız yatılılık başvuruları için şartlar yeniden düzenlenerek, yatılılık hizmetlerinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
- Mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrencilerin pansiyonlarda barındırılması ve bursluluk sınavına başvurabilme hakları genişletiliyor.
- Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrencilerine, işletmelerde eğitim ve staj dönemlerinde pansiyonlarda barınma imkanı sunuluyor.

Ayrıca, yönetmelikle il ve ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarının çalışmaları düzenlenirken, boş kontenjanlara özel okul öğrencilerinin yerleştirilebilmesi ve pansiyon kapasitesinin daha etkin kullanılabilmesi için usuller belirleniyor. Devam-devamsızlık konuları da hüküm altına alınarak, pansiyonlarda sunulan hizmetlerin kapsamı genişletiliyor ve yönetici görevlerinde güncellemeler yapılıyor.

Bakmadan Geçme