• Haberler
  • Sınav
  • MEB, LGS adaylarına 'tercih danışmanlığı' hizmeti veriyor

MEB, LGS adaylarına 'tercih danışmanlığı' hizmeti veriyor

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde öğrencilere rehberlik etmek amacıyla 81 ilde geniş kapsamlı bir 'tercih danışmanlığı' hizmeti devrede.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde öğrencilere rehberlik etmek amacıyla 81 ilde geniş kapsamlı bir "tercih danışmanlığı" hizmeti başlattı.

MEB'den yapılan resmi açıklamaya göre, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışma kapsamında, Türkiye genelinde yaklaşık 15 bin tercih danışmanlığı birimi oluşturuldu. Bu birimlerde görev alacak 15 bin rehber öğretmen ve psikolojik danışman, lise adaylarına tercihlerinde yardımcı olacak.

Danışmanlık hizmeti, öğrencilerin bir üst eğitim programına doğru ve bilinçli bir şekilde yerleşmelerine katkı sağlamayı hedefliyor. 28 Haziran'da başlayan tercih süreci, 16 Temmuz'da sona erecek ve toplam 13 iş günü boyunca sürecek.

Tercih sürecinin ardından, sonuçların 22 Temmuz'da açıklanması bekleniyor. Bu süreçte MEB, öğrencilerin en uygun lise tercihini yapmalarını sağlamak için rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla destek sunmaya devam edecek.

Bakmadan Geçme