• Haberler
  • İşçi
  • MEB önünde özel sektör öğretmenlerine kalkanlı ve gözaltılı engel

MEB önünde özel sektör öğretmenlerine kalkanlı ve gözaltılı engel

Özel sektör öğretmenleri, taban maaş ve özlük hakları için yapılan eylemlerde 38 günün ardından gözaltına alınan en az 25 kişiyle gündemde.

Özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, Öğretmen Meslek Kanunu'nda taban maaş ve özlük haklarının güvence altına alınmasını talep ederek, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde 38 günü aşkın süredir nöbet tutmaya devam ediyor.

Eylemler sırasında Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali'nin MEB önünde yaptığı konuşmanın ardından polis, aralarında Eğitim Sen ve Umut-Sen üyelerinin de bulunduğu en az 25 kişiyi gözaltına aldı.

Sendika, sosyal medya hesapları üzerinden müdahaleyi sert bir dille kınadı ve haklarının savunulması için mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Sendikanın sosyal medya paylaşımında çevik kuvvet polislerinin kalkanları ile Bakanlık binası önünde vaziyet aldığı anların görüntüleri yer aldı.

Sendikanın sosyal medya hesabından "Eğitim Nöbetimizin 38. gününde Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM Eğitim Komisyonu'nda görüşülürken, haklarımız için @tcmeb  önünde oturma eyleminde olan arkadaşlarımız sert müdahale ile gözaltına alındı." paylaşımında bulunuldu.

İnsan Hakları Derneğinin (İHD) sosyal medya hesabından polis memurları hedef alınarak şu paylaşım yapıldı:

 

*Taban maaş hakkı için 38 gündür TBMM önünde oturma eylemi yapan Özel Sektör Öğretmenler Sendikası üyesi 26 öğretmen, MEB önünde yapmak istedikleri basın açıklaması esnasında polis işkencesi ile gözaltına alınmışlardır. Gözaltına alınan öğretmenler derhal serbest bırakılmalıdır. İşkence ve kötü muamele uygulayan görevliler hakkında etkin soruşturma yürütülmelidir.*

 

Bakmadan Geçme